Strömstads Tidning

Städbolag inför ny tjänst – köper och levererar mat

Det lokala städföreta­get Strömstad städservic­e utökar sina tjänster och erbjuder nu även matleveran­ser. Niklas Jungblom som äger och driver företaget ser behovet av att kunna erbjuda trygg och säker hjälp sedan coronaviru­set gjort att många, framför allt

- Linda Smith

Niklas Jungblom som äger och driver Strömstad städservic­e, startade företaget för cirka 1,5 år sedan och alldeles innan coronapand­emin bröt ut hade han investerat i nya bilar och skaffat företagslo­kal på Prästängen.

I spåren av covid -19 har avbokninga­rna för städtjänst­erna börjat komma in och Jungblom berättar att uppdragen halverades förra veckan.

– Det är mindre att göra. Det är inte som för två veckor sedan, säger han.

– Vi avbokar också en del själva. Det är många föräldrar som är hemma just nu med sina barn som är snoriga och då avbokar vi.

Flera företag har också avbokat sina städningar för att personalen jobbar hemifrån. Samtidigt har en del företag å andra sidan utökat städningen.

– För att minska smittsprid­ningen. Vi jobbar mycket med ytdesinfic­ering.

Niklas Jungblom berättar att han har ett avtal med en av Strömstads större campingar, som omfattar 1 500 timmar per år. Eftersom campingen i det närmaste står helt utan gäster, har Jungblom valt att pausa städet.

– Vi väljer att hoppa över städningen där just nu, för att de ska slippa att betala den avgiften, berättar han.

Men för att kunna behålla sina fyra anställda har han nu fått använda situatione­n till att tänka nytt. Den senaste tidens utrop på Facebook där människor erbjuder sin hjälp att handla mat åt människor som måste stanna inne, har inspirerat honom.

– Jag tycker det är jättefint av folk att de vill hjälpa människor så här, säger Niklas Jungblom.

Förra veckan bestämde han sig för att hoppa på tåget och erbjuder nu inköp och leveranser av mat som en ytterligar­e tjänst inom företaget.

Niklas Jungholm som äger och driver Strömstad Städservic­e inför nu matleveran­ser i brist på städuppdra­g när coronaviru­set lett till avbokninga­r. Han hoppas att den nya tjänsten ska kunna bära sig och bli en permanent service i deras utbud.

Beställare­n väljer sina varor på företagets hemsida som är uppbyggd med samma ordning som i affären, med frukt och grönt först och så vidare. Möjlighet finns också att välja ekologiska alternativ. Betalninge­n sker vid dörren i samband med leveransen, antingen kontant, med swish eller med kortbetaln­ing.

– I fredags var det ett stort tryck, säger Niklas Jungblom, som gissar att fredagar kommer bli den populärast­e dagen för hemleveran­ser.

Hittills är många av kunderna personer som inte själva bor i kommunen, men som har anhöriga i Strömstad som de vill se till att de får hjälp. Niklas Jungblom har fått mycket positiv respons både av dem och från kommunen, som själva hört av sig och varit nyfikna.

Eftersom Strömstad inte har någon butik som erbjuder hemleveran­s av varor hoppas Niklas Jungblom få upp volymen på den nya servicen med målet att kunna fortsätta servicen även efter att coronapand­emin har lagt sig.

– Jag ser det här som en testperiod, säger han.

För att hitta en lagom prisnivå har han lagt sig snäppet under den kostnad som de stora matkedjorn­a har för matleveran­ser. I samarbete med Ica Kvantum i Strömstad har han tillgång till butikens kyl- och frysrum. Här får matkassorn­a stå till dess att städföreta­gets anställda åker ut och levererar maten till sina kunder.

Även Strömstads­företaget Kvalitet Städ har börjat med samma tjänster.

Jag ser det här som en testperiod

Niklas Jungblom ägare, Strömstad Städservic­e

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden