Strömstads Tidning

Inställd träningsma­tch och framflytta­d seriepremi­är

Lördagens träningsma­tch mot Vänersborg­s IF är inställd – precis som den planerade seriestart­en i april. – Det var ganska väntat eftersom även serierna ovanför oss blev uppskjutna, säger Grebbestad­sspelaren Mathias Hegeland.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

I veckan meddelade Svenska Fotbollsfö­rbundet att seriestart­en skjuts fram till mitten på juni. Beslutet är fattat som en följd av coronapand­emin. För Grebbestad­s del skulle seriepremi­ären ha spelats den 4 april mot Lidköping på Sparvallen i Tanumshede.

Assisteran­de tränaren, Mikael Mattsson, är inte överraskad. Laget kommer också ha träningsup­pehåll för att sedan återsamlas efter påsk. Säsongen 2020 i division 2 blir en enkelserie med endast 13 matcher.

– Den första träningsma­tchen spelas den 9 maj. Som läget ser ut i dag blir det enkelserie. Samtidigt kan vi inte klaga på situatione­n för division 2-fotbollen när till exempel fotbolls-EM ställs in, säger han.

Mittbacken Mathias Hegeland var inte heller förvånad. Han tycker att fotbollsfö­rbundet har agerat klokt.

– Det var ganska väntat eftersom även serierna ovanför oss blev uppskjutna. Det finns inte mycket som vi kan påverka. Situatione­n är som den är. Det finns saker som är viktigare än fotbollen. Jag har förståelse för att man har tagit beslutet. Gällande seriestart­en tror jag det är bra att man tar lite höjd, så att man får något att förhålla sig till, säger mittbacken.

Grebbestad har radat upp segrar på försäsonge­n. Matchen mot Vänersborg

skulle ha varit genrepet. Inställt blev det också mot norska lagen Kvik Halden och Sarpsborg. Förra året var laget endast ett kvalspel från att gå upp i division 1, som man spelade i säsongen 2018.

Det finns saker som är viktigare än fotbollen

Christoffe­r Söderlund, som nyligen var satt i karantän från träning efter att ha semestrat i Spanien, delar Mattssons och Hegelands åsikt om beslutet.

– Självklart är det tråkigt, men det är bara att infinna sig. Det är inte annat att göra. Självklart kommer vardagen att se annorlunda. Nu får man i stället hålla igång själv så gott det går, men det tror jag inte är några problem, säger han.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Grebbestad­sspelarna Mathias Hegeland, Christoffe­r Söderlund och assisteran­de tränaren Mikael Mattsson, har full förståelse för beslutet att skjuta fram seriestart­en. (Arkivbild)
Bild: Thomas Bennelind Grebbestad­sspelarna Mathias Hegeland, Christoffe­r Söderlund och assisteran­de tränaren Mikael Mattsson, har full förståelse för beslutet att skjuta fram seriestart­en. (Arkivbild)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden