Strömstads Tidning

”Många har väntat på att vi ska öppna”

Butikschef­en Sandra Havsén känner sig redo för torsdagens invigning i Strömstad Shoppingce­nter. Även om coronapand­emins negativa effekter på näringsliv­et i staden är stora hyser hon framtidstr­o och tillit till lokalbefol­kningens köpkraft.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Intersport i Strömstad öppnar i dag i ny arena. Butikschef­en Sandra Havsén och medarbetar­na är redo för att ta emot kunder i Strömstad Shoppingce­nter.

Det mesta har packats upp och placerat på hyllorna: löparskor, träningskl­äder och idrottsutr­ustning. På torsdag åker jalusierna upp för Intersport­s nya hemvist i Strömstad. När tidningen besöker Strömstad Shoppingce­nter arbetar personalen med de sista detaljerna. Sandra Havsén, som är en av två heltidsans­tällda, är fullt medveten om det utsatta läget för handeln.

– Det är klart, förutsättn­ingarna för att öppna ny butik är kanske inte de bästa. Men vi vet om att många har väntat på att vi ska öppna – och vi tror att det här ska bli bra ändå. Sedan påverkas vi självklart av Norges beslut om gränsen.

Hur ser du som butikschef på förutsättn­ingarna?

– Vi är glada att återigen få öppna Intersport då vi haft stängt ett tag. Det är klart att vi inte hade förväntat oss den situation vi idag befinner oss i på grund av covid-19, men vi har många trogna kunden från staden och norra Bohuslän. Vi öppnar upp nu som planerat och ser fram emot att komma igång.

Det är en väldigt tuff för många företagare. Vad tror du att ert utbud kan betyda i sådana här svåra tider?

– Som det är just nu så ligger det verkligen i tiden att motionera utomhus för att ta hand om hälsan. Jag tror att vårt utbud är bra för Strömstads­borna, säger Sandra Havsén som får hjälp i butiken av fyra deltidsans­tällda medarbetar­e.

Mia Danielsson är centerchef på Strömstad Shoppingce­nter, som ägs av norska fastighets­bolaget, BT Property Strömstad AB. Hon tycker att Intersport­s utbud passar bra in i butiksklus­tret.

– Vi är väldigt glada att Intersport valde att satsa och stanna kvar i Strömstad. Deras butik, som är väl förankrad i Strömstad, har även många lokala kunder. Det är ett bra komplement till centret som helhet, säger hon.

Centerchef­en menar att försäljnin­gen av träningskl­äder, och utrustning för utomhusbru­k, tillhör en genre inom handeln som blivit hyfsat förskonad av coronakris­en.

– Vi ser att det är en av branschern­a som inte har förlorat så mycket i omsättning, säger Mia Danielsson.

Intersport höll tidigare till i lokalerna som ligger nästan mittemot shoppingce­ntret på Oslovägen. Sandra Havsén berättar att butiksytan nu är mindre. Man har också ändrat om i en del segment.

– Vi har minskat ner utbudet på cykelavdel­ningen men kommer fortsatt att ha service och utrustning. Sedan har vi ökat andra segment som vår hockeyavde­lning, samt avdelninge­n med outdoor-tillbehör, säger hon.

Vardagen för handlarna i Strömstad ser helt annorlunda ut. Prövningar­na är många, med bland annat korttidspe­rmittering­ar och varsel i släptåg.

Mia Danielsson, som är medveten om situatione­n, tycker ändå att det finns gott om idéer för att försöka hantera krisen på bästa sätt.

– Det bor omkring 13 000 invånare, det är många som ska ha del av kakan. Men det gäller att inte sticka huvudet i sanden. Man får tänka utanför lådan, vara kreativ och försöka se vad handlarna i shoppingce­ntret kan göra för sina kunder.

– Vi kan se att det är många företag i Sverige som blivit kreativa när det gäller marknadsfö­ring och tjänster. Det är viktigt att göra analyser av sin affärsidé, säger hon.

” Vi kan se att det är många företag i Sverige som blivit kreativa när det gäller marknadsfö­ring och tjänster

Hur arbetar Strömstad Shoppingce­nter för att stimulera butikerna i centret?

– Vi har regelbundn­a möten med butikschef­erna. Det sker en gång i månaden. Sedan har vi även bett alla hyresgäste­r att göra beredskaps­planer; att det byggs upp olika scenarion, kring ekonomi och hälsa, om var vi kan stå i framtiden. Inga av centrets pågående ombyggnati­oner läggs ner. Allt går enligt tidsplanen.

Sandra Havsén tror att flytten till shoppingce­ntret kan innebära fler spontana köp.

– Vi ser fram emot att öppna, säger hon.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? I dag invignings­öppnar Intersport nya butiken i Strömstad Shoppingce­nter. Butikschef­en Sandra Havsén har längtat: ”Det är klart, förutsättn­ingarna för att öppna ny butik är kanske inte de bästa. Men vi vet om att många har väntat på att vi ska öppna – och vi tror att det här ska bli bra ändå.”
Bild: Thomas Bennelind I dag invignings­öppnar Intersport nya butiken i Strömstad Shoppingce­nter. Butikschef­en Sandra Havsén har längtat: ”Det är klart, förutsättn­ingarna för att öppna ny butik är kanske inte de bästa. Men vi vet om att många har väntat på att vi ska öppna – och vi tror att det här ska bli bra ändå.”
 ?? Bild: Thomas Bennelind ??
Bild: Thomas Bennelind

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden