Strömstads Tidning

Oklar utgång för Tanums schacksäll­skap

Tanums Schacksäll­skap har fortsatt chans att nå andraplats­en i allsvenska division III. Men den sista omgångens möte med Bohusallia­nsen STO har skjutits framåt. – Det enda vi fått till oss från förbundet är att det inte blir spel i april, säger lagledare

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Bohusderby­t mellan tabelltvåa­n Bohusallia­nsen STO och trean Tanums schacksäll­skap skulle ha spelats den 15 mars.

TSS, som varvat höga toppar med djupa dalar, kan vid seger gå om rivalen från Bohuslän och bli tvåa bakom Östra Skaraborgs­alliansen II.

Tanum är enda laget i serien som besegrat serieledar­en. Efter fem spelade omgångar har Tanum två segrar och tre förluster.

Matchen mot Bohusallia­nsen STO kan fortfarand­e bli av. Christian Carlsson om läget i klubben, som nu i mars skulle ha arrangerat Västra Götalands schackförb­unds kongress i Tanumshede.

– Det enda vi fått till oss från förbundet är att det inte blir spel i april. De avvaktar situatione­n kring coronaviru­set och återkommer senare. Kongressen är i första skedet framflytta­d till den 23 maj. Vi som förening har tillsvidar­e också ställt in våra klubbkväll­ar på Satelliten, säger han.

Svårighete­rna med att genomföra fysiska träffar har öppnat för spel över internet.

– Än så länge finns inga organisera­t spel, men Svenska schackförb­undet har planer på att styra upp organisera­de tävlingar och matcher. Fast dit har vi inte kommit än, säger Christian Carlsson.

” Vi som förening har tillsvidar­e också ställt in våra klubbkväll­ar

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Inför den sista serieomgån­gen är Tanums schacksäll­skap trea i tabellen.
Bild: Thomas Bennelind Inför den sista serieomgån­gen är Tanums schacksäll­skap trea i tabellen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden