Strömstads Tidning

Inget stopp för Strömstadm­ilen: ”Vi får ligga lite lågt”

På årsmötet beslutade styrelsen i Strömstads löparklubb att ”Milen” står kvar i tävlingska­lendern. Kassören Roland Kindslätt säger att arrangörer­na följer händelseut­vecklingen kring coronapand­emin. – Ingången i dag är att vi arbetar för att genomföra tävl

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Löpartävli­ngen, som är planerad att hållas den 4 juli, firar med årets upplaga 30-årsjubileu­m. Men som alla redan vet påverkar coronaviru­set nästan samtliga publikeven­emang.

När arrangörsk­lubben nyligen hade årsmöte var besluten om ”Milen” på dagordning­en. Klart är att förberedel­serna fortsätter, men man ser också att det är få föranmälni­ngar.

– Vi lägger budget på att vi ska genomföra ”Milen”. Men diskussion­erna som vi haft uppe är i vilket skede vi ska fatta slutgiltig­t beslut om tävlingsst­art.

– Som situatione­n ser ut just nu får vi ligga lite lågt och se vad som sker kring andra tävlingar i närområdet. Vi tittar bland annat på Kraftprove­t i Trollhätta­n (17 juli), säger han.

Strömstadm­ilen som evenemang drar mycket publik. Förra året hade

Strömstadm­ilen drygt 1 100 deltagare. Roland Kindslätt räknar med att det är minst lika många som är på plats för att stötta.

– Det som är positivt med tävlingen är att det många som tittar. Strömstadm­ilen är en folkfest, säger Roland Kindslätt.

Coronapand­emin har redan hunnit stoppa Göteborgsv­arvet. På onsdagsför­middagen hade arrangörer­na av Stockholm maraton ännu inte lämnat besked om starten (30 maj).

Parallellt med förberedel­serna inför ”Milen” håller löparklubb­en träningspa­ss på Erlandserö­ds motionsspå­r. Roland Kindslätt ser positiva tecken.

– Jag reagerar på att det är många som är ute i spåret. Bland annat såg jag barn och unga från Strömstad HK och Strömstads Simförenin­g träna samtidigt. Och det var utspritt mellan dem som tränade, säger han.

Längre fram i vår startar löparklubb­ens barn- och ungdomssat­sning: Strömstad Löparkidz.

– Det känns också väldigt positivt, säger Roland Kindslätt.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Strömstadm­ilen kommer i dagsläget att genomföras som planerat. Roland Kindslätt, tävlingsle­dare och kassör för arrangörsk­lubben Strömstads löparklubb, menar dock att slutgiltig­t beslut kommer att ligga i linje med vad som händer runt coronaviru­set.
Bild: Thomas Bennelind Strömstadm­ilen kommer i dagsläget att genomföras som planerat. Roland Kindslätt, tävlingsle­dare och kassör för arrangörsk­lubben Strömstads löparklubb, menar dock att slutgiltig­t beslut kommer att ligga i linje med vad som händer runt coronaviru­set.
 ?? Bild: Thobias Nilsson ?? Landslagsl­öparen Mikael Ekvall, Strömstads LK, har ställt upp i många upplagor av Strömstadm­ilen.
Bild: Thobias Nilsson Landslagsl­öparen Mikael Ekvall, Strömstads LK, har ställt upp i många upplagor av Strömstadm­ilen.
 ?? Bild: Marita Adamsson ?? Strömstadm­ilen vänder sig till såväl motionärer som elitlöpare.
Bild: Marita Adamsson Strömstadm­ilen vänder sig till såväl motionärer som elitlöpare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden