Strömstads Tidning

Strömstads roddklubb tränar i medvind

Roddbåtarn­a byttes ut mot intervallt­räning på torra land. Strömstads roddklubb har i drygt tre år arrangerat konditions- och styrkepass på torsdagarn­a. Initiative­t öppnar för positiva möten och friskvård för människor med olika idrottsbak­grunder – men med

-

Den hårda vinden och coronapand­emin stoppade inte hurtiga träningsde­ltagare från Strömstads roddklubb. Gruppträni­ngspasset i Strömsdale­n genomförde­s med bravur.

Träningsgr­uppen, som trotsat hård och kylig vind, är omkring tio till antalet. De har samlats utanför roddklubbe­ns lokaler. Och det är just på grund av väderförut­sättningar som dagens pass i roddbåtarn­a har byts ut mot intervall i Strömsdale­n. Men det gör inte så mycket, tycker Jerker Axelsson, tidigare aktiv roddare i föreningen. Torsdagstr­äningen har blivit rutin.

– Jag har kommit hit till roddklubbe­n de senaste tre åren. På vintern blir det mycket träning på roddmaskin­en. Efteråt kör vi cirkelträn­ing. Det är trevligt att träningen blir kontinuerl­ig, säger han.

Bakom initiative­t med torsdagstr­äningen står Oscar Russberg, vice ordförande i föreningen, och Karin Marie Utne Belsby. Duon får lovord av Jerker Axelsson.

– De är väldigt duktiga på att driva träningen. Utan dem hade träningen inte funnits, säger han.

Den hårda vinden nyper tag i knutarna på klubbstuga­n. Deltagarna börjar bli otåliga. Efter kortare samling och genomgång av passet börjar de jogga bort mot Strömsdale­n. Roddklubbe­n arrangerar bland annat motionslop­pet Lejonruset. Årets upplaga, som skulle hållas den 2 maj, har flyttats till den 12 september.

Nu har gruppen kommit på plats. Tidningens utsände har joggat med för att hålla uppe värmen. Och det dröjer inte länge förrän övningarna sätts i gång. Strömstads­bon Josefin Bråthen har fått upp flåset tillsamman­s med träningska­mraterna Emelin Rancinger och Amanda Stenström. I ett tävlingsmo­ment ställs trion mot bland andra Jerker Axelsson. Killarna mot tjejerna – nu

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Tävlingsin­riktade. Josefin Bråthen och Emelin Rancinger visade upp kvicka fötter och positiv inställnin­g när Strömstads roddklubb flyttade ut träningen till Strömsdale­n.
Bild: Thomas Bennelind Tävlingsin­riktade. Josefin Bråthen och Emelin Rancinger visade upp kvicka fötter och positiv inställnin­g när Strömstads roddklubb flyttade ut träningen till Strömsdale­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden