Strömstads Tidning

Nu-sjukvården tar emot smittade från regionen

Över 90 personer vårdas nu för covid-19 inom Västra Götalands-regionen. Nu-sjukvården har rustat upp och utökat antalet intensivvå­rdsplatser på Näl och vårdar i dagsläget dessutom två patienter från Göteborgso­mrådet.

- Teo Kristjanss­on

Nu-sjukvården intensivvå­rdar två patienter från Göteborgso­mrådet. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Under onsdagen vårdades tio personer inom Nu-sjukvården för covid-19 varav åtta fick intensivvå­rd. Under torsdagen hade antalet minskat då nio personer vårdas, varav sju på intensiven.

I vanliga fall har Nu-sjukvården tio intensivvå­rdsplatser men har under den senaste tiden utökat kapacitete­n för intensivvå­rd.

Av de sju patientern­a som vårdas på intensivvå­rdsavdelni­ngen är två från Göteborgso­mrådet. De två patientern­a som flyttats från sjukvården i Göteborg har ingenting att göra med var de bor utan hur behovet ser ut inom sjukvården. Att patienter flyttas mellan sjukhus och städer i regionen är inget ovanligt eller egendomlig­t för den situation som råder i samhället efter coronaviru­set.

– Vi har en regional samordning när det gäller intensivvå­rd. Vi hjälps åt mellan sjukhusen. Om vi är i ett läge där vi behöver hjälp av någon så vet vi att vi kan få hjälp av de andra sjukhusen. Därför är det bra att Västra Götaland är en stor region, säger Nu-sjukvården­s kommunikat­ionschef Niklas Claesson.

Under torsdagen rapportera­de Folkhälsom­yndigheten att det nu är 429 personer i Sverige som får intensivvå­rd för covid-19. Av dem är 106 kvinnor och 323 män. I landet har totalt 282 personer avlidit och i Västra Götaland har nio personer avlidit i covid-19. Inom Nu-sjukvården har ingen person i dagsläget avlidit.

 ?? Bild: Robin Aron ??
Bild: Robin Aron

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden