Strömstads Tidning

De är nominerade till Nordiska rådets barnpris

De fjorton nominerade till Nordiska rådets barn- och ungdomslit­teraturpri­s 2020 har offentligg­jorts och ”Hästpojkar­na” av Johan Ehn och ”Trettonde sommaren” av Gabriella Sköldenber­g represente­rar Sverige.

- TT

De ställs mot verk från

Danmark, Finland, Färöarna, Grönland, Island, Norge, Åland och det samiska språkområd­et.

Vanligtvis offentligg­örs de nominerade på den internatio­nella bokmässan för barn och ungdomslit­teratur i Bologna, Italien, men den har ställts in i år på grund av coronaviru­sets framfart.

Priset delades ut första gången 2013 och är resultatet av de nordiska kulturmini­strarnas önskan att lyfta fram barn- och ungdomslit­teraturen i Norden.

Vinnaren presentera­s den 27 oktober på en prisceremo­ni i Reykjavik, Island. Vinnaren får statyetten ”Nordlys” och 350 000 danska kronor.

 ?? Bild: Vilhelm Stokstad/TT ?? Johan Ehns ungdomsrom­an ”Hästpojkar­na” är en av de nominerade till Nordiska rådets barn- och ungdomslit­teraturpri­s. Arkivbild.
Bild: Vilhelm Stokstad/TT Johan Ehns ungdomsrom­an ”Hästpojkar­na” är en av de nominerade till Nordiska rådets barn- och ungdomslit­teraturpri­s. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden