Strömstads Tidning

Stödgala för Pustervik direktsänd­s på vår webb

Pustervik, en av Sveriges viktigaste musikscene­r, kämpar för sin överlevnad. I kväll sänder GP en stödgala för den klassiska konsertpla­tsen som ni även kan se på stromstads­tidning.se.

-

Coronakris­en slår hårt mot samhället. Inte minst mot storstäder­nas kulturliv. För Pustervik har det blivit dubbla smällar. Regeringen­s beslut om att förbjuda folksamlin­gar på över 50 personer slår ut konsertver­ksamheten. Människors förändrade beteende och vilja att försöka minimera smittsprid­ningen påverkar restaurang­en.

För en tid sedan gick Pusterviks vd Daniel Levin ut och berättade att den klassiska musikscene­n inte kommer att klara sig längre än till maj. Därför hålls nu en stödgala till förmån för Pustervik.

Galan kommer att genomföras utan publik. Endast artister, musiker och de som jobbar med produktion och sändning kommer att finnas i lokalen.

Däremot kommer alla att kunna se galan på gp.se och stromstads­tidning.se. Det krävs ingen prenumerat­ion eller inloggning, men däremot finns möjlighete­n att ge ett bidrag till förmån för Pustervik – det kan man göra via webbartike­ln.

Livestream­en börjar 18.30 i kväll, lördag, på stromstads­tidning.se.

Bland artisterna som medverkar finns Sarah Klang, Graveyard, Steget, Daniel Norgren, Slowgold, Kristofer Åström, Virginia & The Flood och Bror Gunnar Jansson.

Begravning­sgudstjäns­t har hållits för Gun Sundstedt i Tjärnö kyrka.

Prästen Britt-Inger Pettersson förrättade griftetal, överlåtels­e och bibelläsni­ng. Organist Karl-Axel Falk inledde med att spela Largo ur Xerxes av Händel. Till avslutning spelade han Tröstevisa. De psalmer som sjöngs var Blott en dag, ett ögonblick i sänder, Bred dina vida vingar, o Jesus, över mig och Härlig är jorden. Entreprenö­r Kent Karlsson visade fram familj, släkt och vänner till avsked under tiden som det spelades stillsam musik. Vackra blommor fanns i kyrkan. Gåvor har också kommit in till Demensfond­en bland annat från Strömstad PRO till Guns minne.

 ?? Bild: Olof Ohlsson ?? Sarah Klang är en av de artister som spelar för pustervik på lördagskvä­llen.
Bild: Olof Ohlsson Sarah Klang är en av de artister som spelar för pustervik på lördagskvä­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden