Strömstads Tidning

Så gör man sin egen skyddsutru­stning

Daniel Hammarklev, Rossö, visar upp en långärmad skyddsrock som han själv tillverkat av sopsäckar och gaffatejp. – Med anledning av materialbr­isten i vården ville jag gärna visa upp hur man kan göra, så att andra kan göra samma sak, säger han.

- Jakob Simonson jakob.simonson@stnb.se 0526-624 10

Det är en utmaning för flera av regionerna att få tag på den skyddsutru­stning de behöver för att kunna behandla patienter i spåret av coronaviru­set. Det är brist på skyddsutru­stning i hela landet.

– Klockan tickar och det är viktigt att agera nu, vi kan inte sitta och vänta på att utrustning­en ska komma, säger Daniel Hammarklev.

Han är bosatt på Rossö och jobbar som sjuksköter­ska, anställd vid Försvarsme­dicinskt centrum och han har tidigare jobbat i internatio­nella kriser och krig. Han poängterar dock att detta är hans eget privata initiativ och inget han gör genom jobbet.

Daniel Hammarklev är oroad över materialbr­isten i sjukvården nu när coronasmit­tan tar sig allt mer påtagliga uttryck.

– Regionen har ju problem med skyddsutru­stning, så jag tänkte komma med ett tips på hur man kan göra med enkla medel. Det är ingen rocket science, det handlar om sopsäckar i plast och gaffatejp, säger han.

Han kallar sin innovation ”Skyddsrock Rossö” och hoppas att instruktio­nerna sprids.

– Jag vill gärna att detta ska få spridning så att folk kan utnyttja det. Jag har skrivit instruktio­ner i pedagogisk­t syfte så att man kan följa varje steg.

 ?? Bild: Jakob Simonson ?? Daniel Hammarklev har designat ”Skyddsrock Rossö”.
Bild: Jakob Simonson Daniel Hammarklev har designat ”Skyddsrock Rossö”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden