Strömstads Tidning

Erbjuder klippning i hemmet i coronatide­r

Coronan drabbar alla företag, inte bara de mest uppenbara utan även frisörsalo­nger blir lidande. Eftersom det är många som håller sig hemma nu så har Caroline Nilsson på Studio Caroline i Grebbestad tagit fram en kreativ lösning.

- Hannah Palmhagen hannah.palmhagen@stnb.se

– Jag har alltid haft den här servicen för de kunder som inte haft möjlighet att kunna ta sig hit. Men jag har medvetet valt att inte annonsera klippning i hemmet förrän nu, säger Caroline Nilsson.

Frisören berättar att hon kommer hålla sig till närområdet så hon kan ta sig runt till kunderna utan att ta ut en extra kostnad för drivmedlet. De flesta kunder som kommer att utnyttja tjänsten är äldre och är det någonting de bryr sig om så är det håret, menar Caroline Nilsson.

– Många äldre rullar fortfarand­e sitt hår. Den unga generation­en som arbetar på exempelvis hemtjänste­n saknar kanske både kunskapen och tiden. Så att kunna erbjuda den tjänsten ihop med klipp och färg för de äldre känns fantastisk­t, säger Caroline Nilsson som vårdade sin mormors hår fram till hennes bortgång vid 96 års ålder.

Kan man, så ringer man själv och bokar tid, dag och plats för klippninge­n. Är man i beroendest­ällning så ringer den godemannen eller avdelninge­n som den äldre befinner sig på, säger hon.

Hon hoppas att hennes handling kan inspirera andra frisörer i närområdet att erbjuda liknande tjänster.

– Alla ska ha samma möjlighet att få vara fina i håret.

Arbetet på Studio Caroline, där också två praktikant­er arbetar kommer att fortlöpa som vanligt. Salongen har också dagar då det endast arbetar en frisör som tar hand om en kund åt gången. Mellan kunderna är det avsatt gediget med tid för att hinna sprita alla ytor som kunden kan ha kommit i kontakt med innan nästa kund kommer.

– Exempel på sådana ytor är platsen där kunden suttit, schamponer­ingen, alla handtag och korttermin­alen, säger Caroline Nilsson.

Procenttal­et på beläggning­en har varierat de senaste veckorna. När pandemin drog igång var det många som ringde och avbokade. Nu har många återkommit igen och hon har även fått nya kunder, många hemmahöran­de i Göteborg som tagit tillflykt till sommarstug­orna på västkusten.

– Det går i vågor här, men vi klarar oss, säger hon.

I dessa tider tycker Caroline Nilsson att det är allas skyldighet att hjälpa till på de sätt de kan. Det här är hennes sätt.

 ?? Bild: Hannah Palmhagen ?? i dessa tider drar man sig för att gå till frisören – därför gör Caroline Nilsson hembesök.
Bild: Hannah Palmhagen i dessa tider drar man sig för att gå till frisören – därför gör Caroline Nilsson hembesök.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden