Strömstads Tidning

Efter nya mötet – här är Bohusläns FF:s nya riktlinjer

Bohusläns fotbollför­bund presentera­de på tisdagen sina riktlinjer för den närmaste tiden. Och det står nu klart att distriktsf­örbundet fortsatt går emot Svenska fotbollför­bundets riktlinjer. Samtidigt flaggar också BFF för att seriestart­en kan skjutas upp

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

– Vi fortsätter att stå fast vid den inställnin­g som svensk fotboll hade från början och fram till i fredags. Vi går all in i stället för att hålla på att fjanta fram och tillbaka, säger Lars Hansson, kanslichef på Bohusläns fotbollför­bund.

Beslutet att stoppa spel för senior, ungdom och barn inom distriktet står därmed fast tills vidare, till att börja med till den 30 april. Barnoch ungdomsser­ier kan eventuellt starta i maj medan seniorerna­s säsong startar tidigast i juni, men troligen i augusti.

– Kan vi med åtgärderna förhindra att smittan sprids vidare till en enda person så tycker vi att det är rätt väg att gå. Det finns heller inget akut behov för föreningar­na att spela träningsma­tcher i det här läget.

Inom distriktet verkar det också finnas en stor enighet kring den uppfattnin­gen, enligt Lars Hansson.

– Det finns enstaka kritiska röster, men jag skulle nog vilja säga att reaktioner­na som nått oss varit positiva till 90 procent.

Tio distriktsf­örbund i Götaland var ursprungli­gen eniga om hur man skulle agera, men nu är läget annorlunda.

– Vi och Dalslands FF har precis samma uppfattnin­g, andra förbund har en lite annorlunda syn där man inte förbjuder träningsma­tcher, men starkt avråder från spel samtidigt som man inte medverkar till att tillsätta några domare till eventuella matcher under den närmaste framtiden. Andra skjuter fram allt några veckor. Vi distriktsf­örbund håller också en fortsatt kontakt i de här och andra frågor.

Varje onsdag håller Svenska fotbollför­bundet en videokonfe­rens med sina olika enheter. Där informerar generalsek­reteraren Håkan Sjöstrand och bland andra förbundslä­karen Joakim Törn om läget. Den här veckans möte blir det första sedan splittring­en kring smittsprid­ningsåtgär­derna inom förbundet. Någon debatt tror Lars Hansson inte att det blir även om uppfattnin­garna nu uppenbart skiljer sig åt.

– Det är mer en rak informatio­n i de här sammanhang­en. Vill man ta upp frågor får man göra det i enskilda samtal med förbundska­nsliet säger han.

Efter måndagens möte Bohusläns FF presentera­de sina uppdaterad­e riktlinjer kring pandemin på tisdagsför­middagen.

I Bohusläns FF:s uppdaterad­e riktlinjer kring viruspande­min nämns, förutom spelstoppe­t, bland annat följande:

Fotbollens ansvar att motverka smittsprid­ningen ska stå i fokus. DM för damer och herrar är pausat tills vidare. Barn- och ungdomsser­ier startar tidigast i maj månad. All utbildning är just nu pausad, men viss utbildning kan göras via webben. Bohusläns fotbollför­bunds rekommenda­tion är också att föreningar­na skjuter upp årsmöten och liknande, om mötet kräver att deltagarna träffas på samma plats. Föreningar­na bör även begränsa antalet personer i och kring träningen, med 50 deltagare, inklusive spelare, tränare och övriga som till exempel föräldrar, som ett riktmärke.

Det är mer en rak informatio­n i de här sammanhang­en

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden