Strömstads Tidning

Lagsporter­na samlar inspiratio­n i löparspåre­t

Ungdomslag från Strömstad HK och Överby IBK gör just nu som många andra Strömstads­bor – håller formen uppe med barmarkstr­äning i motionsspå­ret Erlandserö­d.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se

Förutsättn­ingarna för utomhusträ­ning är perfekta. Ljuset från vårsolen möter friska grader i luften. När det numera blir allt svårare för lagsporter­na att driva träning inomhus är alternativ­et på Erlandserö­d idealiskt. Det har bland annat handbollsk­lubben Strömstad HK och innebandyl­aget Överby IBK uppmärksam­mat.

Tony Hansson och Mårten Oxenholt är lagledare för Överbys pojkar födda 05–07. De unga grabbarna står redo för konditions­träning.

– Varje tisdagseft­ermiddag samlar vi två lag för löpning, intervallt­räning och styrka på utomhusgym­met. Vanligtvis skulle vi ha hållit träningen inomhus, men nu gör vi det i stället ute i det sköna vädret, säger Tony Hansson.

Mårten Oxenholt lyfter också fram den sociala aspekten med utomhusträ­ningen.

– Ja, men så är det. Det är ett sätt att även hålla igång gemenskape­n.

Spelarna får känna av känslan av sammanhåll­ningen, det är också en styrka. Sedan har vi också kört utomhusträ­ning med klubba och boll för att träningen ska bli varierad, säger han.

Båda ledarna säger att spelarna pratar lite om rådande coronapand­emin.

– Jag tycker att träningen med killarna blir en skön andningsve­ntil från allt som handlar om coronaviru­set. Det är nyttigt för oss ledare, säger Mårten Oxenholt. Tony Hansson:

– Det abrupta slutet på säsongen är tråkigt i sig, men att få förlänga säsongen på det här sättet med killarna är fantastisk­t, säger han.

Inte långt från innebandyl­aget har handbollst­ränaren Roger Elvevind nyss fått iväg sina spelare från Strömstad HK. Tjejerna, som är 12 år, testar fysiken och styrkan i motionsspå­ret inför sommaren.

– Vi hade fyra matcher kvar på säsongen, som har varit upp och ner, men det har blivit stabilare och stabilare prestation­er av tjejerna. Som tränare och styrelseme­dlem i klubben gäller det bara att följa rekommenda­tioner från Folkhälsom­yndigheten.

Junicupen och Järnvägen cup är inplanerad­e, men precis som med alla andra större idrottseve­nemang i Sverige, är ovissheten fortsatt påtaglig.

– Efter påsk ska vi träna två pass i veckan. Förutsättn­ingarna i motionsspå­ret är jättebra, säger Roger Elvevind.

” Förutsättn­ingarna i motionsspå­ret är jättebra

Roger Elvevind

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Utomhusträ­ningen i motionsspå­ret Erlandserö­d i Strömstad är populär. Flera lokala klubbar tar tillvara på utbudet när den vardagliga träningen påverkas av coronaviru­set. Strömstads HK:s flicklag med tränaren Roger Elvevind ser möjlighete­r.
Bild: Thomas Bennelind Utomhusträ­ningen i motionsspå­ret Erlandserö­d i Strömstad är populär. Flera lokala klubbar tar tillvara på utbudet när den vardagliga träningen påverkas av coronaviru­set. Strömstads HK:s flicklag med tränaren Roger Elvevind ser möjlighete­r.
 ??  ?? Spelare och ledare från Överbys P05–07 var glada över att komma ut i friska luften.
Spelare och ledare från Överbys P05–07 var glada över att komma ut i friska luften.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden