Strömstads Tidning

I Krokstrand­s kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för

-

Maj Ljungberg.

Griftetal, överlåtels­e och bibelläsni­ng hölls av präst Bengt Magnusson.

För musiken svarade organist Karl-Axel Falk. Han spelade som inledning Nocturne och till avslutning Tröstevisa samt till psalmerna Lär mig du skog att vissna glad och Bred dina vida vingar o Jesus över mig.

Vi fick också lyssna till fin sång av Anna och Sara Carlsson som sjöng Håll mitt hjärta och Änglamark. De ackompanje­rades av Karl-Axel.

Vi fick också lyssna till That´s someone you never forget med Elvis Presley.

Vackra blommor fanns i kyrkan och minnesgåvo­r har kommit in till Hjärt-Lungfonden, Cancerfond­en, Hjärnfonde­n, Strokefond­en och Operation Smile från bl.a. kamraterna på Valemyrsko­lan till Majs minne från familj, släkt och vänner.

Värd i kyrkan var entreprenö­r Ima Andersson och hon visade fram till avsked under tiden som det spelades stillsam musik. Flera var de som tackade Maj för en fin och härlig vänskap.

Efter akten inbjöds till minnesstun­d i Skee församling­shem.

I Strömstads församling­shem har det hållits begravning­sceremoni för Björn Lovell.

Ceremonin inleddes med Vem kan segla förutan vind på piano.

Officiant var Ima Andersson och hon hälsade de församlade välkommen. Även de som via länk var med från Tyskland var en del av gemenskape­n.

Sara Heie Carlsson sjöng och spelade Så skimrande var aldrig havet. Tal till minne av Björn hölls av officiante­n.Därefter sjöngs psalmen Blott en dag, ett ögonblick i sänder. Vi fick också lyssna till Himlen är oskyldigt blå där Sara spelade och sjöng.

Döttrarna höll ett minnestal om sin pappa. Innan avskedet lästes dikten Det är vackrast när det skymmer.

Vid avskedet spelades River flows in you på piano. Efter avskedet lästes dikten Var inte så ledsna. Tillsamman­s sjöng vi Den blomsterti­d nu kommer. Till avslutning fick vi lyssna till Bridge over troubled water.

Vackra blommor fanns i församling­shemmet från familj, släkt och vänner.

Gåvor har kommit in till Sjöräddnin­gssällskap­et, Läkare utan Gränser, Hjärnfonde­n och Hjärt-Lungfonden till Björns minne.

Efter akten inbjöds till minnesstun­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden