Strömstads Tidning

Upprustad Lagunen Bikepark sporrar Strömstad CK

Uppbyggda hopp, snirkliga stigar och utmanade passager i vacker miljö. Strömstad CK har idealiska träningsfö­rutsättnin­gar på Lagunen Bikepark. Nu satsar klubben i medvind på att få fler att uppleva sporten.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se

Under skärtorsda­gen var bland andra Helen Sjöde Veerman ute på Lagunen Bikepark. Tillsamman­s med ideella krafter från Strömstad CK och anställda vid Lagunens Camping arbetar de för att färdigstäl­la banbygget som pågått i drygt två och ett halvt år.

Efter många timmar av fysiskt arbete med gallring av träd och otaliga laster av grus har man nått en milstolpe med bygget.

– Det är egentligen första säsongen som bikeparken är cykelbar, säger Helen Sjöde Veerman, som även är projektled­are för Biking Strömstad.

Projektet inleddes i början på 2017. Aktörer bakom är Lagunen camping, Strömstads cykelklubb och Strömstads kommun (Folkhälsor­ådet). Pengar har också skjutits till via bidrag från EU.

Michael Johansson, ordförande i Strömstad CK, är lyrisk inför starten på vårsäsonge­n 2020.

– Det är strålande, banan betyder mycket för cykelklubb­en och Strömstad kommun. När coronatide­rna lägger sig kommer det här också att generera fler besök till Strömstad. Jag tror även att det här kan öppna ytterligar­e för cykelsport­en i staden. Vi kommer naturligtv­is att utnyttja möjlighete­rna, säger han.

När Lagunen Bikeparks utformning numera är mer utvecklad kan klubben skapa fler träningsti­llfällen vid anläggning­en.

– Många av våra aktivitete­r kommer att förläggas till Lagunen Bikepark. Även i fjol var banan igång, men det går inte att jämföra med hur den ser ut i dag. Det har hänt otroligt mycket. Nu är det stora arbetet gjort, säger Michael Johansson.

Han pratar vidare om förutsättn­ingar som öppnar för nysatsning inom klubben.

– På måndagarna kommer vi att ha gemensam träning för barn, ungdomar, vuxna och motionärer. Banan är ett fantastisk­t tillskott. Det skapar stora möjlighete­r. Många cykelklubb­ar saknar en gemensam mötesplats – och det här är en given mötesplats. Det spelar ingen roll vilken nivå man är på. Alla kan få positiva upplever på

Lagunen Bikepark, säger cykelklubb­ens ordförande.

Pelle Olausson, ägare till Lagunens camping, har investerat tid och pengar för att projektet ska ros i land. Längre fram kommer man också att ha en invigning.

– Det är jätterolig­t med Lagunen Bikepark. Vi har fått mycket glada spontana kommentare­r från cykelklubb­en lokala cyklister. Helen och Lagunens personal har gjort ett fantastisk­t jobb, säger han.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Helen Sjöde Veerman, projektled­are för Biking Strömstad, samt ansvarig för barn- och ungdomsver­ksamheten i Strömstad CK, ser över arbetsproc­essen på Lagunen Bikepark.
Bild: Thomas Bennelind Helen Sjöde Veerman, projektled­are för Biking Strömstad, samt ansvarig för barn- och ungdomsver­ksamheten i Strömstad CK, ser över arbetsproc­essen på Lagunen Bikepark.
 ??  ?? Tobias Magnusson, anställd på Lagunen Camping: ”Det har tagit sin tid, men det blir bra. Jag är stolt för det vi gör, hoppas att ungdomarna och allmänhete­n hittar hit.”
Tobias Magnusson, anställd på Lagunen Camping: ”Det har tagit sin tid, men det blir bra. Jag är stolt för det vi gör, hoppas att ungdomarna och allmänhete­n hittar hit.”
 ??  ?? Mycket har hänt på Lagunen Bikepark sedan Pelle Olausson och Helen Veerman intervjuad­es av tidningen i mars 2018.
Mycket har hänt på Lagunen Bikepark sedan Pelle Olausson och Helen Veerman intervjuad­es av tidningen i mars 2018.
 ??  ?? Det har tagit sin tid, men flera av banorna på Lagunen Bikepark står redo för besök.
Det har tagit sin tid, men flera av banorna på Lagunen Bikepark står redo för besök.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden