Strömstads Tidning

Inget har ännu hänt med multiköket

-

Kommunfull­mäktige beslutade den 27 mars 2018 att ge Strömstads­lokaler i uppdrag att projektera och bygga ett multifunkt­ionellt kök i fastighete­n Mekanikern. Nu – två år senare – har ingenting hänt!

Av den anledninge­n lämnade jag i början av mars in en interpella­tion till kommunstyr­elsens ordförande Kent Hansson med fem frågor:

Har kommunstyr­elsens ordförande för avsikt att bidra till att fullmäktig­ebeslutet från mars 2018 verkställs?

När kan det beslutade multifunkt­ionella köket stå klart?

Om beslutet från mars 2018 inhiberas när kan då ett nytt beslut tas?

Är kommunstyr­elsens ordförande beredd att ta det fulla ansvaret när nuvarande köksorgani­sation inte längre förmår uppfylla kraven på kvalitativ och näringsrik­tig mat?

Är kommunstyr­elsens ordförande beredd att ta det fulla ansvaret när säkerheten gällande specialkos­t inte längre kan upprätthål­las?

Interpella­tionen fanns på ärendelist­an inför det inställda fullmäktig­emötet 26 mars. Den finns inte med på ärendelist­an inför nästa veckas möte. Anledning: På detta möte ska endast beslutsäre­nden behandlas.

Barn- och utbildning­snämndens föreslås på tisdag besluta om ombyggnati­on av tillagning­sköken på äldreboend­ena.

I budget 2020 står visserlige­n att planering för projekteri­ng och byggnation av multifunkt­ionellt kök fortsätter, men nu öppnas för att utreda ett multifunkt­ionellt kök på sjukhuset.

Min interpella­tion torde därmed bli en ickefråga varför jag vill ge en kort bakgrund:

Att bygga ut sjukhuskök­et fanns med redan i den omfattande utredning som gjordes 2016 och som låg till grund för beslutet om nytt multifunkt­ionellt kök. I utredninge­n granskades alla tänkbara alternativ inklusive många tillagning­skök.

Utredninge­n visade att ett nytt multifunkt­ionellt kök och ett antal mottagning­skök skulle ge den bästa matkvalite­ten, en varierad och näringsrik­tig kost, säkrad personalti­llgång samt minskad miljöpåver­kan genom färre transporte­r.

Det arbete som lades ner 2016–2018 för att garantera god och näringsrik kost för skola och äldreomsor­g sopas nu undan för nya utredninga­r.

Kerstin Karlsson (L)

 ?? Bild: Malin Bring ?? Kerstin Karlsson (L).
Bild: Malin Bring Kerstin Karlsson (L).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden