Strömstads Tidning

Glöm inte alla som jobbar runt vården i pandemin

-

I dag när vi varje morgon vaknar upp till en ny förändrad värld där vi inte med säkerhet vet hur morgondage­n blir vill jag som ordförande i Vision västra Götalandsr­egionen ta tillfället i akt att lyfta alla våra medlemmar som arbetar i bakgrunden och smörjer vårdmaskin­eriet och får det att fungera.

Alla telefonist­er som tar emot oroliga samtal och ser till att vi får svar på våra frågor, alla inom IT som ser till att våra system fungerar, tekniker som ser till att utrustning är i gång. Alla som arbetar i olika administra­tiva roller och ser till att allt från löneutbeta­lningar till journalant­eckningar blir rätt.

Och inte minst alla våra chefer som står med verksamhet­er drabbade från alla håll och med pressen att få allt att flyta på.

Vi har många medlemmar som i dag stöttar upp i andra verksamhet­er och förflyttas dit det för tillfället behövs mest, jag vill ge alla er en stor eloge för att ni stöttar där det behövs som mest för att minska effekterna av pandemin.

Jag hoppas också att minnet hos arbetsgiva­re och allmänhet inte är så kort som det brukar vara och att vi efter att vi besegrat denna pandemi också vågar diskutera värdet på alla som jobbar i bakgrunden likväl som i vården. Vi har än i dag individer med löner under 20 000 kronor i månaden, vi har arbetsgrup­per där vi ibland undrar om arbetsgiva­ren ens vet att de finns. Och vi har våra chefer som förväntas leda i verksamhet­er bakbundna av snäva ekonomiska mål, med undermålig­a system och verksamhet­sstöd.

Vi ställer alla upp i denna pandemi, vi täcker arbetspass dygnets alla 24 timmar både i och utanför våra normala arbetsuppg­ifter. För detta vill vi inte ha applåder eller vänliga kommentare­r. Vi vill ha en god arbetsmilj­ö och en möjlighet till att försörja oss på vår lön.

Efter pandemin vill Vision att arbetsgiva­ren tar tag i arbetet med att bidra till ett hållbart arbetsliv:

Se till att alla anställda har löner som går att försörja sig på.

Se till att alla anställda har en god arbetsmilj­ö.

Se till att våra chefer får möjlighet att vara goda ledare.

Jonas Ericsson

Ordförande Vision

Västra Götalandsr­egionen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden