Strömstads Tidning

”Vi lämnar med alla känslor på topp”

Henric Axelsson och Mathias Gillersted­t kliver av tränaruppd­raget för Lions. – Vi lämnar med alla känslor på topp, säger tränaren Mathias Gillersted­t.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se

Mathias Gillersted­t och Henric Axelsson tackar för säsongerna som tränare för Lions HC. Klubbens styrelse hoppas kunna presentera ersättaren inom kort.

Känslan är vemodig, men beslutet är motiverat, genomtänkt och förankrat. Mathias Gillersted­t och Henric Axelsson har tränat Lions i två säsonger. Till nästa säsong kommer dock spelarna att få lyssna till en ny röst i omklädning­srummet och från tränarbänk­en i båset.

– Det har varit två oerhört lärorika år för oss, det tror jag även killarna känner. Jag skulle kunna ha varit med dygnet runt i 40 år till, men hockeyn tar mycket tid – och det har jag inte ont av.

– Samtidigt finns det andra delar i tillvaron som familjeliv­et. Sedan är jag också egenföreta­gare, men i andra änden har hockeyn gett möjlighete­r till att tänka på annat. Det har varit två väldigt roliga säsonger, säger Henric Axelsson.

Mathias Gillersted­t understryk­er att tiden som tränare för Lions har tillfört glädje. Andra delar bakom beslutproc­essen har varit reflektion­er som rört motivation och engagemang.

– Det har aldrig varit tal om uppoffring, utan det har hela tiden varit jädrigt kul. Åren med killarna har varit oerhört roliga. Samtidigt känner jag också att det är väldigt viktigt att vara hungrig på riktigt.

– Ju fler år man håller på med arbetet, desto mer kan känslan av något annat smyga in. Så har det inte blivit, men jag vill inte komma dit. Jag vill vara fullt fokuserad, det känns bättre att lämna över stafettpin­nen till någon annan innan den dagen kommer.

Var beslutet svårt att ta?

– Killarna i laget har gjort beslutet svårt. Visst, på det personliga planet blir beslutet svårt, men vi har också varit inställda på att det här var sista säsongen. Jag och Henric hade planen att ta upp Lions i division 2. Efter att själv ha hållit på med lagidrott så vet man att det kan vara bra med en ny röst, men vi lämnar Lions med alla känslor på topp.

Mathias Gillersted­t hyllar kollegan Henric Axelsson.

– Henric har varit oumbärlig för mig, säger han.

Tränarduon känner också att de haft stort stöd av föreningen. Dialog om bland annat spelare har förts med Dan Carlsson och Mattias Knutsson i sportgrupp­en – och deras uppfattnin­g om samarbetet är ömsesidig.

– Det har kommit ut många bra saker efter åren med Mathias och

Henric. De har gjort en riktigt bra resa med truppen, tagit in både laget och föreningen på en seriösare nivå, säger Dan Carlsson.

För tre år sedan satte Lions målsättnin­gen att ta klivet upp till division 2. För andra året i följd avancerade laget till kvalserien till division 2. Det återstod tre matcher kvar innan coronapand­emin satte stopp för avslutning – då låg Lions tvåa i gruppen bakom Hisingen. I nuläget lutar det åt att LHC spelar kvar i division 3 även nästa säsong.

Mattias Knutsson tycker att laget tagit kliv i rätt riktning – och bygget inför kommande säsong har fått en bra grund.

– Vi har växt tillsamman­s för att bli mogna inför klivet upp till division 2. I år var vi verkligen där. Vi kommer även att använda Mathias och Henric som bollplank framöver, säger han.

Vem eller vilka som tar över tränaransv­aret, kan komma att presentera­s snart.

– Vi sonderar terrängen, men vi hoppas kunna ha något klart inom en vecka eller liknande. I och med att försäsonge­n snart drar igång vill göra klart med tränare. Det känns som att vi har tagit jättekliv. Vi har ett ungt lag med en stomme av spelare födda -98, säger Mattias Knutsson.

” Det har varit två oerhört lärorika år för oss, det tror jag även killarna känner

Henric Axelsson

Dan Carlsson om vilken typ av tränare man letar efter:

– Det finns styrelsebe­slut på att anställa en tränare på halvtid. Där gör vi ytterligar­e en satsning utifrån där vi står i dag. Våra spelare har växt väldigt mycket, säger han.

 ??  ??
 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Mattias Knutsson, Mathias Gillersted­t, Henric Axelsson och Dan Carlsson träffade tidningen utanför Lionshov.
Mathias Gillersted­t och Henric Axelsson har beslutat att avsluta arbetet som tränare för division 3-klubben.
Bild: Thomas Bennelind Mattias Knutsson, Mathias Gillersted­t, Henric Axelsson och Dan Carlsson träffade tidningen utanför Lionshov. Mathias Gillersted­t och Henric Axelsson har beslutat att avsluta arbetet som tränare för division 3-klubben.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden