Strömstads Tidning

Ingen klar vinnare i vårens test av glass

Det blev ingen ensam segrare när konsumentp­anelen testade ett urval av vårens nya glassar. Men det var helt tydligt vilken glass som föll testarna sämst i smaken - en glass som började som ett aprilskämt.

- Gabriella Mohoff gabriella.mohoff@gp.se

En decimerad skara av paneldelta­gare bänkade sig för att testa tio av vårens nya glassar. På testtallri­karna fanns allt från Magnumpinn­glassar till några glassar från en nykomling i gänget - 3 vänners glass. Dessutom hade vi toppat med Hemglass udda fågel, Sparris, för att se hur glassen, som började som ett aprilskämt, skulle stå sig mot de mer traditione­lla smakerna.

Och det gick väl sådär, kan man säga. Ingen tyckte särskilt mycket om sparrisgla­ssen, som hamnade sist i testet på en ynka fyr. Tack vare att några i panelen ändå tyckte att den var lite uppfriskan­de, klarade den sig från en överkorsad fyr. Men ingen i panelen kände att det var just sparrissma­k på glassen, utan gissningar­na handlade om bland annat päron, grönt te och basilika.

”Vad ska den smaka egentligen?”, undrade Kjell-Erik Karlsson i sitt testprotok­oll.

Om botten var tydlig, var det betydligt jämnare i toppen. Ingen glass lyckades ta sig upp på fem fyrar, men tre stycken fick fyra fyrar: Magnum salted caramel & glaced almonds (GB), Glassbåten (Triumf) och Solero Mango (GB). Magnumglas­sen var snäppet före de övriga två, men det var extremt jämnt.

– Sältan stack ut i den, sa Kjell-Erik Karlsson om Magnumglas­sen, som fick högsta betyg av honom.

”Ser lockande ut med fin färg på chokladen och små ”puffar” på”, skrev Carina Bergström om samma glass.

Soleroglas­sen verkade framförall­t få bra betyg på grund av att den kändes somrig och frisk i smaken.

– Jag tyckte att det var absolut godast. Och jag äter aldrig isglass i vanliga fall, sa Sussie Giesler om den.

Testets andra glassbåt, en med lakritsoch hallonsmak (Sia), fick bara två fyrar och det var framförall­t lakritsen som blev en vattendela­re. Hampus Järemo Johansson tyckte inte alls om den, eftersom han inte gillar lakrits, medan Käthe Leng älskade den.

– Den var sketgod! utbrast hon när den kom på tal och det var också lakritsbåt­en som hon valde till bäst i test.

Eric Lindblad var däremot inte särskilt imponerad av någon av glassbåtar­na, utan tyckte att de hade flera problem.

– Eftersom de har ett så tunt chokladska­l så spiller man lätt på sig själv, eftersom det smulas sönder så fort man biter i det, sa han.

Han tyckte också att ”skroven” var sega och inte särskilt goda.

Nykomlinge­n, 3 Vänners glass, lyckades skrapa i hop två treor med sina två glasspinna­r, Choklad, nötter och kolasås samt Hallon och vit choklad.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden