Strömstads Tidning

Kultur i coronatid: Drive in-konsert på piren

De flesta klubbar och konserter har stängt ner eller ställt in till följd av coronaviru­set. Men inte alla. På valborgsmä­ssoafton arrangerar Welfare Sounds en livespelni­ng för bilister.

- Sofia Sundström/TT

Musikbrans­chen går på knäna och tusentals konserter i Sverige har ställts in. För arrangörer gäller det att vara kreativ och på senare tid har många satsat på att sända publikfria spelningar, till exempel den stjärnspäc­kade One World: Together at Home.

Men vissa fortsätter att kämpa för att publiken ska kunna vara på plats. Den 30 april arrangeras Welfare Sounds Drive In på Bananpiren i Göteborg, med artister som Division of Laura Lee, Beverly Kills och Terra. De använder sig av samma teknik som den drive in-biograf som brukar äga rum på samma plats. Konserten kommer även att strömmas online.

– Man köper en biljett och får komma med en bil till Bananpiren i Göteborg, där man får rulla upp, parkera fint och titta på ett band som står på scenen framför den här stora skärmen, säger Fredrik Andersson på Welfare Sounds.

Att besökarna är inkapslade i metallford­on hjälper inte mot publikrest­riktionern­a och därför säljs bara 50 biljetter.

 ?? Bild: Björn Larsson Rosvall/TT ?? Den sista april arrangerar skivbolage­t Welfare Sounds en drive in-spelning på Bananpiren i Göteborg. Arkivbild.
Bild: Björn Larsson Rosvall/TT Den sista april arrangerar skivbolage­t Welfare Sounds en drive in-spelning på Bananpiren i Göteborg. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden