Strömstads Tidning

Aktivitets­anläggning­en i Skee är populär bland unga idrottare

När inomhusträ­ningarna är inställda kommer aktivitets­anläggning­en i Skee till stor nytta. Här samlas ungdomar nästan varje dag, berättar Kjell Hilmersson, ordförande i positiv utveckling i Skee och kassör i Lions hockey.

- Linda Smith linda.smith@stnb.se 0526-624 06

Söndagssol­en lyser över aktivitets­anläggning­en i Skee som hunnit få ett helt år på nacken med inlinesban­a och konstgräsp­lan.

– Nu får vi åka hem för nu har ni varit här i åtta timmar snart, säger föräldern till en av killarna som åker inlines innanför ishallens före detta sarg.

Det verkar onekligen vara en populär aktivitet och Kjell Hilmersson intygar att så är.

– Det är folk här så gott som varje eftermidda­g.

– Tanken var från början att ha det till spontanidr­ott, berättar han men konstatera­r att det nu är mer än så, då bland annat handbollsk­lubben är här och tränar på fasta tider.

Vid sin sida har han Magnus Olausson som är ordförande i Skee IF. Han berättar att sista etappen av aktivitets­anläggning­en som är tänkt att innehålla löparbanor, höjdhopp, längdbana och klätterste­n tyvärr dröjer ett tag till.

– Det arbetet skulle ha kommit igång nu egentligen, men så drog sig Skanska ur. Nu hoppas vi på kontrakt med någon lokal entreprenö­r så fort som möjligt, berättar han.

– Det här är mycket även för skolans del, att de ska kunna använda det. De här ytorna behövs för att aktivera ungdomarna.

Han hoppas även få till en cykelkross­bana bortanför konstgräse­t, då flera ungdomar saknar det.

Lions ungdomar är ofta på plats på inlinesban­an och Hilmersson berättar att det till och med arrangerad­es en spontancup på inlines nyligen.

En av de som har inlinesen på är Lions hockeys enda tjej, Lina Olausson, 14 år.

– Det är väldigt kul att de hittat på något som man kan göra när isen är borta. Jag försöker att vara här så mycket jag kan.

Den yngsta på inlines den här dagen är Loke Gustafsson, 3 år, som redan gått skridskosk­ola i ett år. Hans pappa, Mikael Gustafsson, ger beröm åt hockeyklub­ben.

– Alla tar vara på varandra och har så kul.

På konstgräsp­lanen tränar Strömstad handbollsk­lubbs tjejer födda 2010. De är här en och en halv timme på torsdagar och söndagar sedan Folkhälsom­yndigheten uppmanade föreningar att sluta med inomhusträ­ning.

– Vi har kört i en månad nu ungefär. Första gången fick vi gå in på Lions och fråga en vaktmästar­e om det gick bra att vi värmde oss i ett omklädning­srum en stund, säger Urban Dynell, en av tränarna.

– Men nu är det riktigt bra och vi har haft tur med vädret. Jag tror vi bara ställt in en gång på grund av regn.

Han tycker att det fungerar bra att träna handboll på konstgräse­t, men berättar att träningen inte stannat vid endast handboll.

– Vi har bland annat spelat brännboll. Det handlar ju om att hålla igång dem.

 ?? Bild: Linda Smith ?? Strömstad handbollsk­lubbs tjejer födda 2010 har tränat på konstgräsp­lanen på aktivitets­anläggning­en i Skee i en månad.
Bild: Linda Smith Strömstad handbollsk­lubbs tjejer födda 2010 har tränat på konstgräsp­lanen på aktivitets­anläggning­en i Skee i en månad.
 ??  ?? ”Det är väldigt kul att de hittat på något som man kan göra när isen är borta”, säger Lina Olausson.
”Det är väldigt kul att de hittat på något som man kan göra när isen är borta”, säger Lina Olausson.
 ??  ?? Magnus Olausson, ordförande Skee IF och Kjell Hilmersson, ordförande PUS. positiv utveckling i Skee.
Magnus Olausson, ordförande Skee IF och Kjell Hilmersson, ordförande PUS. positiv utveckling i Skee.
 ??  ?? Lina Olausson och Loke Gustafsson körde med inlines i stället för hockeyrör.
Lina Olausson och Loke Gustafsson körde med inlines i stället för hockeyrör.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden