Strömstads Tidning

Ledinfanta­ster i Halden får vänta till hösten

Brygga Kultursal har skjutit fram en konsert med Tomas Ledins låtar, framförda av ett lokal band. Konserten blir nu i september. Merparten av kultursale­ns evenemang är inställda eller uppskjutna. Galakonser­ten på 17 maj står däremot kvar i programmet, än

- Marita Adamsson marita.adamsson@stnb.se 0526-624 02

Evenemang har ställts in under ett par månader nu och det börjar märkas en insikt i att det kan komma att ta tid innan konserter, föredrag, teaterföre­ställninga­r och annat som kräver att flera personer samlas nära varandra kan behöva bida sin tid länge på grund av den pågående coronapand­emin.

Brygga Kultursal i Halden meddelar till exempel nu att konserten Absolute 100 % Ledin är framflytta­d till 4 september. Det handlar om Tomas Ledins musik, men det är inte den svenske artisten själv som ska stå på scenen i höst utan bandet Absolute 100%, som hyser en speciell förkärlek för Tomas Ledins låtar.

Nordbohusl­äningar med gott långtidsmi­nne kanske tänker på Absolute från en spelning på Koster. Bandet ser nämligen tre kvällar på Hotell Ekenäs 2005 som en höjdpunkt i karriären, men det spelade också för utsålt hus 2019 Blackbox Halden.

Abosolute 100% bildades 2004 av Vidar Knudsen, sång och gitarr. Övriga medlemmar är Thomas Bragvin, bas och kör, Ole Petter Buchhoolm, percussion och Tor Arne Guldbrands­en, keyboard och gitarr. Med är också Sara Bragvin, kör, samt ett antal än så länge hemliga gästartist­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden