Strömstads Tidning

Goda nyheter, Christer Wilhelmsso­n!

-

Till Christer Wilhelmsso­n, STNB 28/4

Först och främst är det glädjande att du bemödar dig att skriva några rader om gudstjänst­en. Jag delar din övertygels­e om att det är viktigt med gudstjänst­er och att de ska vara så bra som möjligt. De senaste veckorna har vi varit begränsade till webbsända gudstjänst­er, men det har det goda med sig att det går att vara med även om man inte kan gå till kyrkan. Gudstjänst­en är när som helst och var som helst. Adressen är www.svenskakyr­kan.se/stromstad.

Det innebär också att du kan titta på vad Svenska kyrkan i Strömstad har haft för sig den senaste tiden, närmare bestämt sedan onsdagen innan palmsöndag­en då vi sände en gudstjänst med Elvis-tema. Palmsöndag­en firades med gospelsång av den eminenta kören Glory. Skärtorsda­gen förgylldes av konfirmand­er som spelade och sjöng. Långfredag­ens gudstjänst kantades av Grieg och lämnade intet öga torrt. I påsknatten­s mässa mötte vi prästen Bengt med gitarr på magen och påskdagen var det åter lovsångste­am med ungdomarna. Annandagen bjöd på något så ovanligt som personalkö­r, något som var premiär för mig. Andra söndagen i påsktiden medverkade konfirmand­er med sång och musik. Nu i söndags missade jag gudstjänst­en, men det tänker jag ta igen i kväll. Då var det sång av duon CarlBengtz (Carl Axéll och Bengt Magnusson) som tolkade Elvis Presleys kristna repertoar. Kommande söndag 3/5 får du möta gospelgrup­pen Glory igen, förutom ett barn som genom dopet tas upp i församling­en.

Det är inte helt utan stolthet jag skriver dessa rader. Du har helt rätt i att kyrkan ska vara ett utrymme för eftertanke och att musiken är viktig, men varför vara så försiktig att begränsa sig en gång i månaden? Som du kan se så är musiken ett stående inslag. Jag hoppas att vi båda är med på söndagens sändning, även om vi inte kan ses fysiskt. Snart nog så öppnar våra kyrkor igen och då ser jag fram att fira gudstjänst tillsamman­s med dig. Tack för tipset om gladjazz förresten.

Jazz i alla former, ja tack! Magnus Sälde

Kyrkoherde

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden