Strömstads Tidning

Thunström (S) håller tal via Facebook på första maj

Coronaviru­set gör att alla förstamajf­iranden ställs in. Socialdemo­kraterna i Strömstad hänvisar till digitalt firande på Facebook.

- Jakob Simonson jakob.simonson@stnb.se 0526-624 10 TT

För en gångs skull kommer i år Socialdemo­kraterna i Strömstad inte att hålla tal i Stadsparke­n på första maj.

Coronapand­emin har fått arbetarrör­elsen att ställa in förstamajf­irandet över hela landet, och i år flyttar det i stället in på Facebook och Youtube.

– Socialdemo­kraterna i distriktet, Fyrbodal, kommer att hålla ett firande på sin Facebooksi­da, säger

Mats Granberg, S-ordförande i Strömstad.

På Facebooksi­dan kommer Paula Holmqvist (S-ordförande i Fyrbodal), Jonathan Svensson (ordförande i SSU Fyrbodal) och Louise Thunström (opposition­sråd i Tanum) att hålla tal från klockan 10 på första maj.

På riksplanet kommer statsminis­ter Stefan Löfven och LO-ordförande­n Karl-Petter Thorwaldss­on att hålla tal som sänds på Facebook och Youtube från klockan 11.

Vänsterpar­tiets ledare Jonas Sjöstedt kommer på Facebook att både hålla tal, klockan 12:30, och leda en talkshow med gäster. Artisten

Tiffany Kronlöf har kallats in som programled­are.

På Arbetarrör­elsens arkiv har man inte hittat några noteringar om att första maj ställts in vid något tidigare tillfälle.

– Vi tror att det varit någon diskussion om att ställa in på grund av väldigt dåligt väder, men att man då kom fram till att det är lika viktigt att demonstrer­a i dåligt som i vackert väder, säger institutio­nschef Monica Sparrman till TT.

 ??  ?? Louise Thunström (S) är opposition­sråd i Tanum och kommer att hålla tal via S Fyrbodals Facebooksi­da.
Louise Thunström (S) är opposition­sråd i Tanum och kommer att hålla tal via S Fyrbodals Facebooksi­da.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden