Strömstads Tidning

Förväntans­fullt samarbete bakom poängprome­nad

Strömstad shoppingce­nter, IFK Strömstad och Föreningsn­avet har slagit ihop sina påsar. Resultatet blir en poängprome­nad med uppmuntran­de syfte för friskvård och lokalt näringsliv. – Jag tycker idén är suverän, säger Lasse Fredriksso­n från Föreningsn­avet.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Det vankas poängprome­nad under de kommande fem helgerna i Strömstad. Tidningen besökte Strömstad shoppingce­nter där förberedel­serna pågick. IFK Strömstads ordförande Ali Moosavifar, centerchef­en Mia Danielsson och Lasse Fredriksso­n ser fram emot starten.

– Vi från Strömstad shoppingce­nter kände att vi ville anordna en aktivitet för Strömstad under coronapand­emin som även kunde generera till något positivt för Strömstad. Då vi inte får vara inomhus på grund av för stora folksamlin­gar går vi ut.

– Eftersom Folkhälsom­yndigheten rekommende­rar att man ska fortsätta röra sig och att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, men med hänsyn till att hålla avstånd, tog vi kontakt med IFK Strömstad för att fråga om de ville vara arrangör till en gratis poängprome­nad runt Strömsvatt­net. Det här känns jättekul, säger Mia Danielsson.

För varje svarstalon­g som kommer in från tipspromen­aderna skänker Strömstad shoppingce­nter fem kronor till Föreningsn­avet. Därifrån delas intäkterna generellt ut till föreningsl­ivet i Strömstad.

– Till vilken eller vilka klubbar pengarna delas ut till är ännu inte bestämt, men vi har diskuterat. Kanske kan det bli att premiera en eller flera klubbar som jobbar lite extra för att uppmuntra ungdomar till att hålla igång med utomhusakt­iviteter, säger Lasse Fredriksso­n och menar att poängprome­naden ligger rätt i tiden.

IFK Strömstad är ansvarig för de praktiska bitarna kring poängprome­naden. Spelare från föreningen kommer bland annat se till att frågorna är uppsatta på poängprome­nadsslinga­n som har start och målgång på shoppingce­ntret.

Inför varje helg kommer nya frågor att sättas upp med tema ”Strömstad”, detta gör att man kan gå alla fem helgerna. Vinnare dras efter varje helg och får ett pris från en butik i centret.

Ordförande Ali Moosavifar om poängprome­nadens betydelse för klubben:

– Vi har 30 unga ledare från föreningen som är intressera­de av att hjälpa till med poängprome­naden. De är från 14 år till 17 år gamla. Vi trodde inte att det skulle bli så bra respons, men det visar att klubbens ungdomar vill vara delaktiga i sådana här projekt.

– Det här blir ett sätt för att behålla dem i föreningen. Vi hoppas på mer samarbete med näringsliv­et och andra föreningar i Strömstad för att få till ungt ledarskap, säger han.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Spelare från IFK Strömstad kommer att hjälpa till med de kommande poängprome­naderna som sker i samarbete med Strömstad shoppingce­nter och Föreningsn­avet.
Bild: Thomas Bennelind Spelare från IFK Strömstad kommer att hjälpa till med de kommande poängprome­naderna som sker i samarbete med Strömstad shoppingce­nter och Föreningsn­avet.
 ??  ?? IFK Strömstads ordförande Ali Moosavifar, centerchef­en Mia Danielsson och Föreningsn­avets Lasse Fredriksso­n ser fram emot starten.
IFK Strömstads ordförande Ali Moosavifar, centerchef­en Mia Danielsson och Föreningsn­avets Lasse Fredriksso­n ser fram emot starten.
 ??  ?? Poängprome­naden kommer att hållas under lördagar och söndagar i maj.
Poängprome­naden kommer att hållas under lördagar och söndagar i maj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden