Strömstads Tidning

svar från kommunalrå­det

-

Hej Erik!

Det är oroliga tider i världen och i Sverige och coronaviru­sets utveckling har tilltagit på ett sätt som vi inte hade kunnat föreställa oss så sent som för ett par månader sedan.

Det är tråkigt att du uppfattar uttalandet i Dagens Industri som diskrimine­rande, så var det absolut inte menat. Uttalandet bygger på Folkhälsom­yndigheten­s rekommenda­tioner som bland annat tydligt föreskrive­r att det är extra viktigt att personer över 70 år och övriga utsatta som lider av hjärt-, kärl- och lungsjukdo­mar, fetma eller diabetes begränsar sina sociala kontakter. Det rekommende­ras också att begränsa sitt resande och endast göra de resor som är nödvändiga.

Vårt gemensamma uppdrag och ansvar är att så långt det är möjligt förebygga och förhindra smittsprid­ningen. Vi ska skydda våra äldre och utsatta grupper.

Det ställer krav på oss medborgare – alla är berörda – Du och jag.

Det är en prövande tid och ställer stora krav på oss alla och vi behöver alla göra uppoffring­ar från vårt normala beteendemö­nster. Vi går nu en sommar till mötes och jag har full förståelse för att människor från andra delar av landet och från Norge vill komma till västkusten. Både kommunen och näringsliv­et är beroende av sommargäst­erna och vi ska ta emot er på bästa sätt – men uppmaninge­n är att ni ska följa Folkhälsom­yndigheten­s rekommenda­tioner.

Med vänliga hälsningar

kent hansson (s) ordförande kommunstyr­elsen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden