Strömstads Tidning

Idrotten drabbas hårt av krisen

Idrottsrör­elsen drabbas hårdare än tidigare beräknat av coronakris­en. Minus 1,2 miljarder kronor fram till sista juni enligt en ny undersökni­ng med 3 000 av Sveriges 19 000 idrottsför­eningar.

- Jakob Simonson

En ny undersökni­ng från Riksidrott­sförbundet visar att idrottsrör­elsen drabbas hårdare än tidigare beräknat av coronakris­en. 3000 idrottsför­eningar har beräknat de ekonomiska konsekvens­erna av inställda evenemang och minskad träning till minus 1,2 miljarder kronor fram till sista juni.

Effekterna av alla inställda evenemang är uteblivna intäkter för föreningar­na på nästan 850 miljoner kronor och kvarvarand­e kostnader på 200 miljoner kronor totalt. Den reguljära träningsve­rksamheten har uteblivna intäkter på 170 miljoner kronor.

– Det är tiotusenta­ls evenemang som har ställts in. Allt från internatio­nella tävlingar på yttersta elitnivå till det lilla valborgsfi­randet som är och har varit en avgörande intäkt för den lilla föreningen i decennier, säger Björn Eriksson, ordförande för Riksidrott­sförbundet i ett pressmedde­lande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden