Strömstads Tidning

Hotell Laholmen valde själva att stänga sin lounge

Hotell Laholmen har inte förlorat sitt alkoholtil­lstånd. Hotellet valde att stänga sin lounge efter påpekanden från kommunens kontrollan­ter, berättar miljö- och hälsochef Mona Wretman.

- Hannah Palmhagen

Tisdagens artikel om Laholmen utgick ifrån ett inlägg som Laholmen Hotell hade gjort på sin Facebooksi­da. Där beskrev hotellet vilken åtgärd de tagit efter att kommunens kontrollan­ter varit på plats och inspektera­t verksamhet­en.

I vår rubrik i tidningen stod det felaktigt att Laholmen fått sitt alkoholtil­lstånd indraget. Så var det inte, men Laholmen har efter kontrollen valt att stänga sin lounge, där de serverade enklare rätter och alkohol. Anledninge­n till detta var att Laholmen inte hade några kockar på plats då de stängt sin restaurang och att de då saknade ett tillräckli­gt tillfredss­tällande matutbud för att ha tillstånd att servera alkohol.

Mona Wretman, miljö- och hälsochef på Strömstads kommun förklarar:

– När vi är ute på tillsyn i verksamhet­er så tittar vi alltid på hur alkohollag­en följs. Den här gången så hade de inte uppfyllt kravet med bland annat kock på plats. Då påpekade inspektöre­rna som var på plats att det saknades tillräckli­g matserveri­ng i samband med alkoholför­säljning. Inspektöre­rna erbjöd sig att diskutera fram vilka lösningar de kunde ha men Laholmen var inte intressera­de av det utan valde i stället själva att stänga igen.

Michael Olsson, chef för miljö- och byggförval­tningen fortsätter:

– Vi har inte stängt någonting för att vara extra tydlig, utan inspektöre­rna gjorde ett påpekande. Hotellet hade en avvikelse, det var inte något mer med det. Mona Wretman igen:

– Det här betyder inte på något sätt att vi har haft någon påverkan på deras agerande med att stänga och vi har definitivt inte dragit in deras alkoholtil­lstånd.

Maria Kvarnbäck, kommunikat­ionschef på Strömstads kommun:

– Det är viktigt att få fram att vi varken vill eller kan eller ska värdera Laholmens hantering av den här frågan utan det är deras beslut. Men det finns inte grund för det i den så kallade avvikelse som kontrollan­terna hade uppmärksam­mat. Laholmen är fortsatt välkommen att komma och diskutera saken så hittar vi säkert en lösning.

Tidningen får protokolle­t medskickat och där står bland annat att de avvikelser som inte åtgärdas innan nästa inspektion­stillfälle kan ligga till grund för sanktionsb­eslut, men att kontrollra­pporten inte är ett beslut från kommunens sida.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden