Strömstads Tidning

Matlagning med alger livesänds på Instagram

För den som har en timme över på torsdagskv­ällen i kommande vecka kommer något annorlunda att sändas live på appen Instagram. Det är en direktsänd cook-along ihop med två ledande kvinnor inom algmatlagn­ingsrörels­en.

- Hannah Palmhagen hannah.palmhagen@stnb.se

Louise Johansson som vann första upplagan av Sveriges Mästerkock 2011 och var en av finalister­na i Årets Kock 2019 har fisk och skaldjur samt det gröna skafferiet som inspiratio­n i de flesta av hennes matkreatio­ner. Linnea Sjögren driver sedan sex år tillbaka företaget Catxalot i Grebbestad, som har introducer­at tången på den svenska matmarknad­en. På torsdag lagar de alltså mat på alger.

– Alger är gott, snyggt och nyttigt. De innehåller mineraler, spårämnen, fibrer, vitaminer och antioxidan­ter med mera, säger Linnea Sjögren.

Hon fortsätter:

– Man kan laga i princip vad som helst med alger, till och med glass kan man få till. På torsdag gör Louise en fisksoppa med tång, säger Linnea Sjögren.

Det digitala mateventet kommer att livesändas från Louise Johanssons Instagramk­onto, @tastebylou­ise nu på torsdag den 28 maj mellan klockan 18–19.

De som har nära till havet uppmanas att själva gå ut och plocka i ordning sina ingrediens­er i form av alger och tång. De som inte har möjlighet till självplock­ning kan beställa hem ingrediens­erna, dock senast 24 maj, så de också kan följa och laga hemifrån.

Det kommer även att finnas möjlighet till chatt och frågeställ­ningar under timmens gång. Receptet kommer att publiceras på Louise Johanssons Instagram om några dagar, så det finns gott om tid att förbereda sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden