Strömstads Tidning

”Lugn och harmonisk” back klar för Lions

Alexander Holmström gör som vännen Joel Gunnarsson och skriver på för Lions. Likt Gunnarsson är Holmström fostrad i Östersunds IK.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

21-årige Alexander Holmström blir Lions andra nyförvärv inför säsongen i division 3. Backen spelade förra säsongen för division 2-klubben Brunflo IK.

Mattias Knutsson från Lions sportgrupp om förstärkni­ngen:

– Det känns jättebra. Alexander är en lugn, harmonisk och spelande back. Han är också kompis med Joel Gunnarsson. Nu får vi in två killar som flyttar samtidigt till Strömstad, säger han.

Ny stad, nytt lag och nya lagkamrate­r kan innebära prövningar. Mattias Knutsson tycker därför det känns lyckat att föreningen lyckats värva in Alexander Holmström som är god kamrat med Joel Gunnarsson.

– Den sociala biten är viktig, det kan vara ett stort steg att flytta från Östersund till Strömstad. Om man då kan få två killar som har trygghet med varandra blir det betydligt lättare. Ska det fungera på isen är det lika viktigt att det fungerar utanför, säger Mattias Knutsson.

Han räknar också med snar presentati­on av lagets nya tränare. Spelarna Leon Gillersted­t, Elliot Gillersted­t, Måns Axelsson och Johannes Jonsson stannar kvar i LHC.

Målvakten Anton Ekberg har meddelande­t att han på grund av tidbrist står över nästa säsong.

– Vår status på truppen är bra. Ambitionen är att vi ska försöka behålla så många spelare som möjligt. Snart hoppas vi även ha sytt ihop säcken med ny tränare, säger Mattias Knutsson.

Alexander är en lugn, harmonisk och spelande back

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Lionstrupp­en förstärks. Senaste nyförvärve­t heter Alexander Holmström. (Arkivbild)
Bild: Thomas Bennelind Lionstrupp­en förstärks. Senaste nyförvärve­t heter Alexander Holmström. (Arkivbild)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden