Strömstads Tidning

Hjälparen kommer

- Annelie Karlsson Musiker Strömstads pastorat

Helgens bibeltexte­r kan sammanfatt­as med orden ensamhet, böngemensk­ap, sanning och nåd.

Elia var gömd i en grotta, rädd och ensam.

Lärjungarn­a var gömda på övre salen, rädda men fann styrka i att vara tillsamman­s och be.

Jesus gav löfte om en hjälpare som skall vägleda oss med hela sanningen.

Psalmisten ber om att Herrens nåd skall vila över oss.

I min tanke förflyttas jag till Elia och berget Horeb. Långt in i mörkret sitter Elia och konstatera­r ”jag har gjort mitt yttersta för Herren men det hjälpte inte”. Gud ber Elia att resa sig och gå ut på berget. En stark storm som klöv berg och krossade klippor passerade följt utav ett jordskalv och därefter eld sist kom ett stilla sus och då vågade Elia sig fram till grottans öppning. Där får Elia möta Gud.

Kanske känner du dig ensam, misslyckad och problemen hopar sig som stora berg i ditt liv. Gud har makt att krossa dessa berg. Sitter du kanske fast i gamla mönster och vanor som du har svårt att bryta dig loss från? Gud kan skaka loss de band som binder dig. Behöver själen rensas från negativa tankar, hopplöshet­ens mörker och annat som tynger dig. Gud kan ”elda” upp det.

Om vi vågar närma oss Gud, vågar säga: Gud hjälp, då vill han hjälpa oss och föra oss fram till en punkt där vi finner vila, som i ett stilla vackert sus.

Allt vi behöver göra är att be om hjälp och Gud har lovat att vi skall få hjälp.

Att be tillsamman­s är en styrka. Matt. 18:19-20.

Vill du ha hjälp att be? Vi kan be tillsamman­s! Det finns en bönenyckel som är väldigt bra, den innehåller stödorden: hjälp, tack och förlåt. Var konkret, Jesus gillar sånt. ”Önskar hjälp med…” ”Tack för…” ”Förlåt mig…”

Du är inte ensam runt hela vår jord, 24/7, finns det människor som ber.

Jesus har lovat att sanningens ande skall vägleda oss. Så när du tvivlar och känner dig rådvill över vart du är på väg, berg tornar upp sig och du sitter fast, då får du lita på löftet Jesus gett dig att den helige Ande är med dig varje dag och vill leda och hjälpa dig rätt.

”Herre, låt din nåd vila över oss, ty vi hoppas på dig” Ps. 33:20

Gud har lovat att vi skall få hjälp

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden