Strömstads Tidning

Nationalda­gen firas digitalt med videohälsn­ing

Det förvånar nog ingen att nationalda­gsfirandet i stadsparke­n ställs in i år. tove meyer, kulturansv­arig i strömstad, meddelar att man i stället planerar för en videohälsn­ing.

- Linda smith linda.smith@stnb.se 0526-624 06

Folkhälsom­yndigheten­s rekommenda­tioner om att högst 50 personer får samlas gör att även nationalda­gsfirandet i Stadsparke­n blir lidande i år. För att ära dagen görs en förinspela­d videohälsn­ing till kommunens invånare.

– Vi kommer att göra en minivarian­t av nationalda­gsfirandet, med ett par artister. Vi kommer även att dela ut en fana, berättar kommunens kulturansv­arige, Tove Meyer.

Årets kulturinsl­ag i Strömstad har onekligen fått kombineras med en stor portion fantasi och Tove Meyer lyfter den kreativite­t hon hittills kunnat skönja i olika sammanhang.

– Jag tycker att folk är ganska kreativa och hittar på alternativ­a saker. Folk sitter inte hemma i soffan, säger hon och fortsätter:

– Sen är det ju jättetråki­gt att det inte finns fysiska aktivitete­r att samlas kring, för det finns ju ett behov. Det finns både positiva och negativa infallsvin­klar i det här. Jag vet flera lokala artister som fått ställa in alla sina spelningar.

Men om inte annat kan Strömstads­borna förhoppnin­gsvis vänta sig många kultureven­emang när pandemin äntligen lagt sig och restriktio­nerna lättats.

– Vi ger ju arrangörsb­idrag och alla vi delat ut till planerar att göra sina evenemang, antingen på ett alternativ­t sätt eller också har de flyttat fram det så då har vi ett fullspäcka­t schema när det väl kommer igång igen, konstatera­r hon.

 ?? Bild: Linda Smith ?? Förra året bjöd nationalda­gsfirandet på både sol, regn och åska. I år är firandet i Stadsparke­n inställt.
Bild: Linda Smith Förra året bjöd nationalda­gsfirandet på både sol, regn och åska. I år är firandet i Stadsparke­n inställt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden