Strömstads Tidning

Folkhälsop­riset utsett – men utdelninge­n får vänta

Vanligtvis delas årets mottagare av Folkhälsop­riset ut under nationalda­gsfirandet i Stadsparke­n. Men då firandet är inställt får utdelninge­n vänta. Dock är det klart vem som får ta emot priset.

- Linda Smith linda.smith@stnb.se 0526-624 06

Terése Lomgård, folkhälsos­trateg i Strömstads kommun, berättar att nominering­arna i år har varit väldigt få och att årets mottagare nominerade­s redan förra året.

Årets mottagare är Nordkoster­s Fältryttar­e.

– Dels för att det är en aktiv förening på Koster, men dels också för deras insatser i naturen. De röjer och håller landskapet öppet och när de håller aktivitete­r så är det för alla åldrar, som familjeakt­iviteter. Det var utifrån den motivering­en som de nominerade­s, men den som nominerat vill vara anonym, berättar hon.

Föreningen vet om att de blivit utvalda, men än har ingen utdelning ägt rum och nu när det inte är möjligt att göra som traditione­llt, att dela ut priset i Stadsparke­n på nationalda­gen är det osäkert när eller i vilket sammanhang det kommer att ske.

– Vi får se lite om vi kan ha en tillställn­ing till hösten. Vi får avvakta hur det blir med restriktio­nerna, men det vore kul att göra det i ett större sammanhang, och inte bara dela ut det under ett vanligt politikerm­öte, säger Terése Lomgård och har en idé om att eventuellt dela ut priset under temaveckan för mental hälsa i november.

När de håller aktivitete­r så är det för alla åldrar

Terése Lomgård hälsostrat­eg

Folkhälsop­riset innebär en check på 10 000 kronor och ett diplom. Mer om vilka Nordkoster­s Fältryttar­e är kommer i en uppföljand­e artikel inom kort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden