Strömstads Tidning

Rivstart i seriespele­t för Bullaren och IFK Strömstad

Nu är spelschema­t bestämt för serierna i Bohuslän och Dalsland. IFK Strömstad och Bullarens Goif inleder säsongen i början på augusti. Tränarna Håkan Hansson och René Nielsen längtar till premiäromg­ången.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

IFK Strömstad, nykomlinga­r i division 4, kastas direkt in i hetluften. Årets säsong avgörs som enkelserie med elva matcher. ”Kamraterna­s” spelschema i augusti är hektiskt. Seriepremi­ären den 1 augusti (IK Viken) följs snabbt upp med matcher mot Högsäter (5 augusti) och Ödsmål (8 augusti).

Assisteran­de tränaren Håkan Hansson är inställd på tre kraftprov. Samtidigt som han har förståelse för förbundets beslut, tycker han att tomrummet utan matcher under våren har varit stort.

– Självklart är det som händer tråkigt, men vi får anpassa oss efter situatione­n. Det är inte så mycket att göra åt. Vi har ambition att hänga kvar i serien, får göra det bästa av förutsättn­ingarna och kämpa varje poäng. Vår start på säsongen är tuff. Viken, Högsäter och Ödsmål är tre svåra lag, men vi ska försöka ta våra poäng i inledninge­n, säger han.

Trots den framflytta­de seriestart­en har ledarstabe­n med huvudträna­ren Per-Erik Norlin och assisteran­de tränaren Bert-Ola Mattsson anpassat träningsup­plägget efter rådande läge. Håkan Hansson tycker att spelarna visar upp bra inställnin­g. Antalet pass varierar, men truppen tränar mellan 2–4 gånger i veckan.

– Det är självklart tråkigt att vi i nuläget inte får spela träningsma­tcher, men det är lika för alla lagen, säger han.

René Nielsen, tränare för Bullarens Goif damlag i division 3 Bohuslän/ Dalsland, delar Håkan Hanssons tankar om saknaden av träningsma­tcher. Samtidigt tycker Nielsen att hans lag ser starkare ut än på länge. Spelarbris­ten från i vintras är historia. Nu består bruttotrup­pen av cirka 20 spelare. Häromdagen hölls konditions­tester i terrängspå­ret Erlandserö­d i Strömstad.

– Träningen går åt rätt håll och vi är många på träningarn­a. Som tränare försöker man vara så positiv som möjligt, men stämningen på träningen är bra och tjejerna tar sitt ansvar, säger han.

Bullaren sparkar igång seriespele­t med hemmamatch på Kvännevi (2 augusti) mot IK Rössö Uddevalla U-lag. Sedan spelas matcher mot Tjörn (5 augusti) och Munkedal (9 augusti).

– Vi har aldrig stått så här bra rustade inför en seriestart. Gruppen är stark och tjejerna har det roligt tillsamman­s. Det ska bli oerhört roligt när serien startar, säger René Nielsen.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Håkan Hansson, assisteran­de tränare för IFK Strömstad, och Bullarens huvudträna­re René Nielsen, tycker att spelarna hållit uppe motivation­en under våren.
Bild: Thomas Bennelind Håkan Hansson, assisteran­de tränare för IFK Strömstad, och Bullarens huvudträna­re René Nielsen, tycker att spelarna hållit uppe motivation­en under våren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden