Strömstads Tidning

Räta ut frågeteckn­en om sjukhuset

- Jan Wogel

Att Strömstads kommun köper sjukhuset kanske är en bra affär. Men genom att läsa igenom handlingar­na som presentera­des inför kommunstyr­elsemötet i onsdags blir man inte ett dyft klokare. Där finns olika typer av besiktning­ar som alla pekar på ett ganska omfattande behov av renovering. Där finns också ett värderings­underlag som i huvudsak bygger på hur marknaden för lokaler i Strömstad såg ut innan Corona-pandemin la en våt filt över staden.

Men där finns ingen tydlig plan för hur byggnaden ska utnyttjas. Där finns ingen seriös uppskattni­ng av renovering­skostnader­na. Där finns ingen uppskattni­ng av alternativ­kostnaden för de verksamhet­er som skulle kunna rymmas i sjukhuset.

Jag tror säkert att det i slutändan skulle kunna visa sig vara ett lyckokast av kommunen att köpa sjukhuset. Men varför så bråttom? Finns det inte en poäng i att lyssna på opposition­ens krav på återremiss och räta ut alla frågetecke­n? Jag tvivlar på att de potentiell­a köparna står i kö.

I dessa tider är inte Strömstads kommun betjänt av att stora strategisk­a frågor avgörs med röstsiffro­rna 20–19, 6–5 och 5–4. Det fick vi nog av under den förra mandatperi­oden.

 ?? Bild: Privat ?? Jan Wogel.
Bild: Privat Jan Wogel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden