Strömstads Tidning

Pandemin stoppar Strömstads vårmarknad

På onsdagen kom det väntade beskedet om att ställa in den populära vårmarknad­en i Strömstad. Restriktio­nerna i samband med coronapand­emin har gjort det omöjligt att hålla den.

- Hannah Palmhagen hannah.palmhagen@stnb.se

Beslutet om att inte hålla årets upplaga av marknaden till helgen var det enda möjliga i nuläget. Anders Lönn, marknadsko­nsult och representa­nt för de tre idrottsför­eningarna som håller i marknaden, berättar om beslutet:

– Vi fick vårt tillstånd indraget eftersom det inte är tillåtet att samla fler än femtio personer på samma plats och på marknaden kommer det vanligtvis mycket folk. Så det var inte så mycket annat att göra, säger han.

Det här är så klart ett jättetapp för föreningar­na som redan har det tufft Anders Lönn

Det är föreningar­na IFK Strömstad, Strömstad Roddklubb och Strömstads Tennisklub­b som tillsamman­s driver marknaden. Intäkterna därifrån kan leta sig upp till 50 000 kronor per förening.

– Så det här är så klart ett jättetapp för föreningar­na som redan har det tufft, säger Anders Lönn.

Under de runt trettio åren som marknaden funnits så finns det bara ett tidigare tillfälle, som Anders Lönn känner till, när marknaden behövts ställas in och det var i samband med ombyggnati­onen på torget.

– 2007 tror jag det var, säger han. Anders Lönn hoppas fortsatt på att vårmarknad­en ska gå att arrangera i slutet på augusti, men det är fortsatt osäkert. Det beror på hur virussprid­ningen ser ut då och hur det blir med öppnandet av gränsen.

– Norrmännen utgör en stor del i antalet besökare på marknaden. Utan dem blir det självklart mindre omsättning men det är bättre än ingen omsättning alls, säger han.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Inställt i helgen.
Bild: Thomas Bennelind Inställt i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden