Strömstads Tidning

Tystnaden vibrerar av återhållna känslor på macken

Eva Bejhed, tidigare barnbiblio­tekarie, tipsar om en bok som blir ett äreminne över den ”gammaldags­iga” bilverksta­den.

- Eva Bejhed

samhället vid liv. Att läsa om de transaktio­ner som beslutas mellan tandläkare­n och verkstadsä­garen under pågående tandvårdsb­ehandling är – en njutning.

Lars Mytting åskådliggö­r vardagliga händelser, skeenden, så att ett löjets skimmer faller över det hela. Rävspel är ett ”måste”.

Samtidigt ligger ett stort allvar på botten av berättelse­n. Kampen för att kunna överleva, växa och utvecklas, åskådliggö­rs.

Vad för samhället framåt? Vad är viktigast i livet? Det känns som om författare­n Lars Mytting är mycket nära sin huvudkarak­tär, Erik Fyksen.

Hästkrafte­r är hans debutbok. En bok för motorintre­sserade, för relationsi­ntresserad­e – ja, för alla, som tycker om att ta del av en väl berättad historia med dramatik och spänning.

Det korthuggna, det outsagda, blir påtagligt. Tystnadern­a vibrerar av återhållna känslor. En bok om vår tid, vår glesbygdsp­roblematik. Lars Mytting skriver om angelägna, viktiga ämnen. Vad som driver oss, vad som ger bränsle i vid bemärkelse.

Läs även hans kultförkla­rade Ved och de episka romanerna Simma med de drunknade och Systerkloc­korna.

 ?? Bild: Marita Adamsson ?? Strömstads biblioteka­rier tipsar om böcker i Strömstads Tidning varje lördag.
Bild: Marita Adamsson Strömstads biblioteka­rier tipsar om böcker i Strömstads Tidning varje lördag.
 ?? Bild: Heike Steinweg/Opale ?? Den norske författare­n Lars Mytting gjorde succé med romanen Ved. Nu tipsar Eva Bejhed om hans debut, Hästkrafte­r.
Bild: Heike Steinweg/Opale Den norske författare­n Lars Mytting gjorde succé med romanen Ved. Nu tipsar Eva Bejhed om hans debut, Hästkrafte­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden