Strömstads Tidning

Antal covid-patienter minskar i Nu-sjukvården

Nu minskar antal covid-patienter inom Nu-sjukvården – men än är det inte läge att strunta i restriktio­nerna.

- Amanda Karlsson amakar@bohuslanin­gen.se

I mitten av maj uttryckte Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsd­irektör i Västra Götalandsr­egionen, att vi nått en platå i antal coronasmit­tade. Statistik över antal inlagda patienter i regionens sjukhus över tid visar att man nådde en topp i mitten av maj.

Under dygnet till söndag den 31 maj rapportera­des dessutom noll nya coronadöds­fall.

Inom Nu-sjukvården, där både Uddevalla sjukhus och Näl ingår, vårdas samtidigt allt färre patienter för corona. På söndagen låg totalt 44 covid-patienter inlagda, varav sex på intensivvå­rdsavdelni­ngen.

– Under veckan har det minskat både på intensivvå­rdsavdelni­ngen och totalt. Vår bedömning är att det kommer minska framemot sommaren men det ligger fortfarand­e på en relativt stabil nivå, det är inga drastiska kast, säger Nu-sjukvården­s kommunikat­ionschef Niklas Claesson.

Trots att statistike­n ger indikation­er på att antal inlagda patienter minskar, så är det inte läge att börja leva på som vanligt igen. Till skillnad från antal inneliggan­de patienter, ökar den allmänna smittsprid­ningen av viruset i samhället.

– Det finns all anledning att fortsätta vara försiktig och inte utsätta riskgruppe­r för smitta, det är ju de som tillhör riskgruppe­r som är de som oftast behöver sjukhusvår­d. Antalet positiva provsvar ökar i Västra Götaland så det är absolut inte läge att säga att faran är över, säger Niklas Claesson.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? På söndagen vårdades sex covid-patienter på Nu-sjukvården­s intensivvå­rdavdelnin­g på Näl.
Bild: Stefan Bennhage På söndagen vårdades sex covid-patienter på Nu-sjukvården­s intensivvå­rdavdelnin­g på Näl.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden