Strömstads Tidning

”Vi får se hur det går att lösa”

Folkhälsom­yndigheten ger klartecken till elitfotbol­len i serier som allsvenska­n och superettan. Men för lokala lag i andra lägre förbundsse­rier kan Folkhälsom­yndigheten­s reserekomm­endationer bli ett problem.

- Adam Jönsson Christer Lindgren

När Folkhälsom­yndigheten och regeringen gav grönt ljus till tävlingsid­rotten var beskedet att alla idrotter på alla nivåer fick grönt ljus att sätta i gång med tävlingar från och med den 14 juni. För fotbollsla­gen i, bland annat, superettan innebar beskedet också att reserestri­ktionerna om att inte åka mer än två timmar från sin hemkommun lättades då dessa resor ansågs nödvändiga.

Men när det gäller lag i de lägre förbundsse­rierna, så som division 2 och 3 för herrar och division 1 och 2 för damer, lättas inte reserekomm­endationer­na.

– När det gäller andra idrottstäv­lingar på lägre nivå över landet kan de däremot bara arrangeras om nuvarande reserestri­ktioner hävs. Ett sådant besked kommer vid ett senare tillfälle, säger FHM:s generaldir­ektör Johan Carlsson till Fotbollska­nalen.

I Bohuslän finns

bland annat Grebbestad i herrarnas division 2. Gif har motstånd i serien som innebär resor som är längre än de rekommende­rade två timmarna.

Beskedet skapar en viss förvirring för de lokala lagen i de lägre förbundsse­rierna.

– Vi vet inte, vi har avvaktat besked och kommer förstås att rätta oss efter vad som är bestämt. Vi får se hur det går att lösa, säger Peter Levin, tränare i Grebbestad­s IF.

Svenska fotbollför­bundet skriver på sin sajt:

”Exakt hur dagens besked ska tolkas avseende lägre serier behöver analyseras ytterligar­e utifrån FHM:s riktlinjer för resande. FHM aviserade vid dagens presskonfe­rens att uppdaterad­e riktlinjer för resor kan komma under den kommande veckan.”

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Peter Levin, tränare för Grebbestad­s IF.
Bild: Thomas Bennelind Peter Levin, tränare för Grebbestad­s IF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden