Strömstads Tidning

Wireby: ”Får respektera att man tycker olika”

Luren inne på Bohusläns fotbollsfö­rbunds kansli går varm. Medan lag i förbundsse­rier fått klartecken för spel i mitten på juni får klubbar som IFK Strömstad och Bullarens Goif räkna med avspark i början på augusti. Förbundets chef Mikael Wireby får många

- Thomas Bennelind

I slutet på förra veckan lämnade regeringen och Folkhälsom­yndigheten besked om start för senioridro­ttande gäller alla idrotter. Från och med söndagen den 14 juni kan fotbollen återupptas. Fotbollskl­ubbar i norra Bohuslän som påverkas är Grebbestad­s IF då laget spelar i förbundsse­rien division 2 norra Götaland. Gif inleder med seriematch på Siljevi mot IFK Åmål.

Bohuslän och Dalslands

fotbollsfö­rbund hade ett par dagar tidigare meddelat till klubbarna inom distriktet att seriestart­en för seniorfotb­ollen i herrarnas division 4, 5, 6 och 7 samt damernas 3 och 4 startar tidigast i början på augusti. Berörda klubbar i STNB:s bevaknings­område är bland annat IFK Strömstad, Bullarens Goif och Fjällbacka IK.

Mikael Wireby efterträdd­e i våras Lars Hansson som ordförande i BFF. Under senaste tiden har han svarat på frågor om seriestart­en. Samtidigt får han också till sig åsikter från föreningar om att förbundet gör rätt i att avvakta.

– Ena halvan av samhället tar coronaviru­set på mycket stort allvar, medan den andra halvan har en mer avslappnad inställnin­g. Så blir det givetvis även kring föreningsl­ivet. En del vill börja spela så snart som möjligt, medan andra föredrar att vänta.

– Man får respektera att man tycker olika, men man behöver också fatta ett sorts beslut. Sedan vet vi inte vilket håll pandemin tar, det är ingen som vet. Det kanske blir att vi får ställa in hela hösten, säger han.

Klart är att inga träningsma­tcher är tillåtna före den 14 juni.

René Nielsen, tränare för Bullarens Goif i division 2, vill göra det bästa av situatione­n som bland annat betyder många matcher på kort tid.

– Situatione­n är konstig, men det gäller att gilla läget. Starten blir tuff, men vi får vara snabba med att förbereda oss inför nästa match, säger han.

Lennart Göransson, tränare för division 4-klubben Högsäters GF, riktade i Bohuslänin­gen kritik mot BFF.

”Enligt ett tidigare uttalande från Anders Tegnell, så är det inte matcherna i sig som utgör den största risken för smittsprid­ning, utan alla fans och sportbarer, där folk samlas. Det känns ju inte som att dessa två faktorer kan utgöra någon större fara i de lokala serierna”, säger han bland annat till tidningen.

 ?? Bild: Lasse Edwartz ?? Mikael Wireby, ordförande i Bohusläns fotbollsfö­rbund, har pratat med många föreningar om bland annat beslutet att serierna för seniorfotb­ollen börjar i inledning av augusti. (Arkivbild)
Bild: Lasse Edwartz Mikael Wireby, ordförande i Bohusläns fotbollsfö­rbund, har pratat med många föreningar om bland annat beslutet att serierna för seniorfotb­ollen börjar i inledning av augusti. (Arkivbild)
 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Division 6-klubben Fjällbacka IK spelar hemmamatch­erna på Fjällbacka IP. FIK inleder seriespele­t i division 6 norra Bohuslän den 9 augusti med möte mot Munkedals IF lag 2.
Bild: Thomas Bennelind Division 6-klubben Fjällbacka IK spelar hemmamatch­erna på Fjällbacka IP. FIK inleder seriespele­t i division 6 norra Bohuslän den 9 augusti med möte mot Munkedals IF lag 2.
 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? ”Gillar läget”. Bullarens tränare René Nielsen vill se positivt på beskedet om att seriespele­t startar i början på augusti.
Bild: Thomas Bennelind ”Gillar läget”. Bullarens tränare René Nielsen vill se positivt på beskedet om att seriespele­t startar i början på augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden