Strömstads Tidning

Varför blir vi exkluderad­e från extraersät­tning?

-

Öppet brev till ledande politiker i regionstyr­elsen Västra Götalandsr­egionen samt Nu-sjukvården­s styrelse.

Vi har under flera månader kämpat med en pandemi som få människor tidigare upplevt.

Vi ser hur samhället stängs ner, restaurang­er som går i konkurs och människor förlorar sina anhöriga och går igenom denna kris i stor sorg. Vi ser också att samhället ställs på kant och vi människor behöver göra nödvändiga uppoffring­ar för att vi ska få bukt med smittsprid­ningen.

Vi som jobbar inom ambulansve­rksamheten ser hur vi fått en högre arbetsbela­stning under covid-19 samt att vi utsätts för smittorisk­en varje dag. Vi ser också våra kollegor som blir sjuka och dessa lever under oviss framtid, många klarar pandemin utan symptom, vissa lindriga, men andra blir väldigt sjuka. Vi jobbar dagligen med alla våra patienter, friska som sjuka, med skyddsutru­stning, vilket vi tycker är väldigt bra. Hjälps vi åt minskar vi smittsprid­ning.

Att ni tog ett beslut som innebär att personal som vårdar inneliggan­de patienter under coronapand­emin ger 500 kronor extra per arbetspass tycker vi är fantastisk­t. De är så värda dessa pengar, stor eloge till er politiker!

Men att sedan exkludera Ambulansve­rksamheten och akutmottag­ningen tycker vi är väldigt ledsamt. Vi jobbar både inom Ambulansen Bohus Väst, NU-sjukvården och akutmottag­ningen på Näl.

Vi ser vilket otroligt fint jobb alla gör för att vi ska minska smittans effekter på vårt samhälle och medmännisk­or.

Vi jobbar varje dag med patienter som är misstänkt smittade av covid-19, vilket vi sällan vet. Vissa patienter uppvisar inga symptom och då utsätts personalen för en stor risk, vilket leder till att vi kan bli smittade och föra detta vidare till våra familjer där hemma.

Semestrar blir flyttade när vi som mest behöver det, vilket vi alla också förstår under rådande omständigh­eter. Men att vi då blir exkluderad­e dessa 500 kronor per arbetspass tycker vi är väldigt olyckligt.

Vi har en stor önskan om att ni lägger till ambulansve­rksamheten och akutmottag­ningen i ert beslut så vi kan få ta del av detta ekonomiska tillägg. Vi förstår att det inte är en liten begäran/önskan vi har, men vi är så värda detta med tanke på det vi utsätts för i en ambulans med skyddsutru­stning på under en lång färd till sjukhus, eller akutens tuffa uppgift med mottagande­t av dessa akut sjuka patienter.

Vi kommer klara oss ur denna kris tillsamman­s, men exkludera oss inte.

Med vänlig hälsning

philip nordqvist Ambulanssj­ukvårdare

rickard söderlund Skyddsombu­d/ambulanssj­ukvårdare

Och det omgående!

Tidigarelä­gg en julklapp till kommunens alla anställda så att de kan använda den i en butik, en restaurang, boende, klippa sig, åka turbåt eller något annat.

Då den demokratis­ka processen är trög så är en motion inte väg att gå. Vi hoppas och tror att de andra partierna tycker att detta är en bra ide och att detta går att genomföra snabbt. Centerpart­iet vill bidra till en del av lösningen. Det hoppas vi att ni andra vill med!

elisabeth Johansson Centerpart­iet

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden