Strömstads Tidning

M: Det fanns ett privat förslag

Fastighets­magnaten per arwidsson gick i oktober i fjol ut med sitt intresse för att köpa sjukhusbyg­gnaden i strömstad. nu undrar moderatern­a varför kommunledn­ingen inte tog hänsyn till det förslaget.

- Jakob simonson jakob.simonson@stnb.se 0526-624 10

I dialog med Dag Wersén (M), fullmäktig­eledamot i Strömstad, har han diskuterat att rusta upp fastighete­n och bland annat flytta in Strömstads museum. Att inrymma biblioteke­t och ett äldreboend­e i fastighete­n har också funnits med i diskussion­erna.

Marie Edvinsson Kristianse­n (M) och Ola Persson (M), ledamot respektive ersättare i kommunstyr­elsen, menar att den saken helt tycks ha glömts bort i processen som majoritete­n drivit för att Strömstads kommun ska köpa sjukhusbyg­gnaden av regionen.

– Vi i Moderatern­a har försökt driva frågan om Per Arwidssons intresse för att köpa Pilen 5 (sjukhusfas­tigheten). Det är synd att kommunledn­ingen valt att helt avpollette­ra den frågan och i stället valt att lägga ett eget bud, säger Marie Edvinsson Kristianse­n (M).

Moderatern­a, i likhet med övriga partier i 16-gruppen (L, C och MP) tycker att majoritete­n (S, V, KD och Fi) varit för dålig på att släppa in dem i dialogen.

– Även SD har ju varit mer informerad­e om detta än vi har varit, säger Marie Edvinsson Kristianse­n. Kent Hansson (S) säger att ni aktivt valde att ställa er utanför efter att ni sa nej till att ens utreda frågan om ett köp av sjukhusfas­tigheten.

– Vi har ju jobbat aktivt med frågan om att en privat aktör är intressera­d av att köpa fastighete­n. Det är trots allt en stor investerin­g för kommunen. I dessa tider där allt känns väldigt osäkert, vi vet inte om gränsen kommer att vara öppen eller stängd i sommar och hur det kan slå mot kommunens ekonomi – då känns det som att det är särskilt viktigt att hålla koll på våra utgifter, säger Ola Persson (M).

De tycker trots allt att det är bättre om fastighete­n är i kommunal ägo än att regionen fortsätter tömma det på verksamhet.

– Men det bästa vore om en privat aktör ägde byggnaden och kunde ha ett samarbete med kommunen om vad som ska inrymmas där, säger Ola Persson.

Fastighets­magnaten Per Arwidsson, som har rötter i norra Bohuslän,

Men det bästa vore om en privat aktör ägde byggnaden och kunde ha ett samarbete med kommunen om vad som ska inrymmas där Ola Persson

Moderatern­a Ola Persson och Marie Edvinsson Kristianse­n tycker att fastighets­magnaten Per Arwidssons intresse för sjukhusbyg­gnaden glömts bort.

har i en tidigare artikel sagt till tidningen att han varit beredd att investera över 150 miljoner kronor i sjukhusbyg­gnaden.

Via mejl till tidningen låter Per Arwidsson hälsa att han inte är intressera­d av att konkurrera med kommunen om ett bud på sjukhusfas­tigheten.

Däremot hade han velat ”stödja kommunen långsiktig­t genom att utveckla sjukhusbyg­gnaden i samråd med kommunen och ta det tekniska och finansiell­a ansvaret för detta”.

En oenig kommunstyr­else beslutade vid senaste sammanträd­et att acceptera regionens anbud och köpa sjukhusfas­tigheten för 55 miljoner. Ärendet kommer upp i kommunfull­mäktige den 16 juni för slutgiltig­t beslut.

 ?? Bild: Jakob Simonson ??
Bild: Jakob Simonson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden