Strömstads Tidning

Nytt kafé öppnar på shoppingce­ntret

Att öppna något nytt mitt i en kris kanske inte låter så klokt, det kanske till och med låter lite dumdristig­t men tvärtom kan det vara just nu som man ska våga satsa. det menar strömstads­bon sanna hansson som ihop med sin sambo nu tar över lokalen där ka

- Hannah palmhagen hannah.palmhagen@stnb.se

Sanna Hansson kallar kafét för LovaLisas Café, döpt efter döttrarna. Det öppnar i dag.

Det är väl kanske nu man ska våga, trots att läget är som det är

Sanna Hansson som inte tidigare arbetat med drift, men som däremot har sju års erfarenhet som butikschef på Gina Tricot på Nordby Shoppingce­nter, ser fram emot att äga och driva ett personligt kafé. Kafét som hon startar hon ihop med sambon Tommy Lennartsso­n har paret döpt till LovaLisas Café, efter parets två döttrar med samma namn.

– Vi skulle ha öppnat på Kristi Himmelfärd, men det är mycket som tar extra tid i den värld vi just nu befinner oss i, en del leveranser har fått förseninga­r till exempel. Men det ska verkligen bli så kul att äntligen få öppna nu, säger Sanna Hansson sittandes med en kopp kaffe, och fortsätter:

– Det är nu man får möjlighet och chans och det är väl kanske nu man ska våga, trots att läget är som det är. Vi har tagit en så pass höjd att vi skulle kunna klara oss en längre period med gränsen stängd, säger hon.

De nya kaféägarna hoppas gränsen öppnar så snart som möjligt, men har räknat på ett värsta-scenario. Allt annat över det blir en bonus.

Under intervjun levereras paket från posten och telefonen ringer. Det är fortsatt bråda dagar trots att öppningen är några dagar bort. Beställnin­gar läggs.

Så plötsligt kommer centerchef­en Mia Danielsson förbi och sticker in huvudet i dörrspring­an. Hon är glad och positivt inställd till att människor vågar satsa, framför allt nu.

– Ett kafé bidrar också till den butiksmix vi har här på centret, säger hon och berättar vidare, lite hemlighets­fullt, att det snart tillkommer annat nytt på Strömstad Shoppingce­nter.

Kaféet planerar att ha ett brett sortiment och vara anpassning­sbara efter vad besökarna önskar och ihop med uteserveri­ng med eftermidda­gssolen kan kaféet bli en central del av Strömstad Shoppingce­nter.

– Det har ju varit lite svårt på centret med butiker ibland, men nu har det vänt och det känns kul att centret börjar fyllas upp igen. Att få vara en del av det är ännu desto roligare, avslutar den nya kaféägaren innan hon måste jobba vidare inför premiäröpp­ningen på torsdagen.

 ?? Bild: Hannah Palmhagen ??
Bild: Hannah Palmhagen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden