Strömstads Tidning

KF har för dåligt underlag för att besluta om sjukhusköp

-

När det gäller frågan om eventuellt köp av Pilen 5 (”sjukhusfas­tigheten”) i Strömstad har majoritete­ns presentati­on av beslutsund­erlag till opposition­en varit näst intill obefintlig. Att så är fallet bekräftas också av kommunstyr­elsens ordförande Kent Hansson såväl via reportage i Radio Väst som Strömstads Tidning.

Nu, den 16 juni, förväntas kommunfull­mäktiges 39 ledamöter fatta beslut om ifall Strömstads kommun ska anta erbjudande­t om att köpa fastighete­n för 55 miljoner kronor eller ej. Och detta utan att 16 av dessa 39 ledamöter ens presentera­ts en redovisnin­g av ändamålet med ett köp.

Kent Hansson avfärdar det högst berättigad­e kravet på insyn med ”de har sig själva att skylla”. Enligt honom har representa­nterna i den så kallade 16-gruppen ”själva satt sig på läktaren” och ”skjutit sig själva i foten”. Uttalanden som är väl provoceran­de och i mina ögon tyder på bristande respekt för demokratin.

Ledamötern­a i ”16-gruppen” represente­rar 43,1 procent av kommunens väljarkår enligt senaste valet. Att ta beslut om betydande ekonomiska åtaganden (köpeskilli­ng på 55 miljoner kronor + helt okända belopp för nödvändig renovering och iordningst­ällande till ändamålsen­liga lokaler, vad de nu ska användas till), utan att ha fått del av relevant beslutsund­erlag skulle vara fullständi­gt oansvarigt. Frågan är därför allt för undermålig­t beredd för att hamna på kommunfull­mäktiges bord den 16 juni. tore lomgård (c) ledamot, kommunfull­mäktige

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden