Strömstads Tidning

”Viljan till frivilliga­rbete har ökat markant”

Riksdagsle­damoten Paula Holmqvist (S) kom i fredags till norra Bohuslän på inbjudan av opposition­srådet i Tanums kommun, Louise Thunström (S).

- Jerker Norlander jerker.norlander@stnb.se

Paula Holmqvist kommer från Ed och har suttit i riksdagen sedan 2014. Första stoppet på turen var hos Lars Alfredsson i Kville. Sedan fyra år tillbaka driver han företaget Lyckliga grisar. Här kan han ha uppemot nittio grisar som bökar runt på ägorna och i skogen intill. Främst är det Linderödsg­risen som föds upp.

Paula Holmqvist har arbetat som facklig ombudsman. Hon berättar att hon fick en plats i försvarsut­skottet när hon kom in i riksdagen.

– Det kan faktiskt ha en koppling till grisuppföd­ning då vi arbetar mycket med livsmedels­försörjnin­g i händelse av ofred.

– Många frivilligo­rganisatio­ner sorterar under försvarsut­skottet. Viljan att arbeta frivilligt inom hemvärnet, lottakåren och Röda korset har ökat markant i dessa dagar, säger Paula Holmqvist.

Hon är förvånad över hur lite svenskt kött det finns på de svenska restaurang­erna när man frågar om ursprungsl­and.

Nästa stopp var restaurang­en på Gerlesborg­sskolan som drivs av organisati­on Vägen ut. Det är ett arbetsinte­grerat socialt företag.

På KKV i Gerlesborg mötte Malin

Sellman och Elisabeth Åström upp för en presentati­on och visning av konstnärer­nas verkstäder. Malin Sellman berättade om den ekonomiska utmaningen som det är att vara konstnär. Hon visade även de nya konstnärbo­städerna som snart är helt färdiga.

– Det jag tar med mig från den här dagen är framförall­t det engagemang jag stött på. Både som ensam grisuppföd­are och konstnär kräver det ett stort engagemang. Mycket spännande, säger Paula Holmqvist.

Paula Holmqvist (S) och Louise Thunström (S) träffade en Linderödsg­ris i Kville.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden