Strömstads Tidning

Strömstad Gymnasium hoppas på säkra hyllningar och utspring

Planeringe­n inför årets student inleddes redan i april. Läraren Jonas Baatz är förväntans­full inför elevernas stora stund – samtidigt räknas området runt skolan bli välbesökt. – Vi har byggt upp allt utifrån att hålla utspringet så coronasäke­rt det går,

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

I dag är det dags. Tredjeårse­leverna på Strömstads gymnasium tar studenten – men upplägget kommer att se annorlunda ut. På grund av coronapand­emin har Strömstad Gymnasium tagit hänsyn till Folkhälsom­yndigheten­s riktlinjer för rekommenda­tioner kring större sammankoms­ter. Därför har skolan valt att sprida ut utspringen över dagen.

– Vi har delat in studentern­a i fyra grupper. Eleverna kommer att gå igenom ett stationssy­stem med en timme mellan varje grupp och de kommer aldrig att mötas. Dagen börjar med traditione­ll frukost på Laholmen. De körs sedan upp till skolan med buss, får betyg och en bit mat. Därefter skickas de ut till väntande föräldrar. Det är tillsagt

På grund av coronapand­emin ändras det traditions­enliga upplägget vid strömstad gymnasium. Bland annat har skolan valt att sprida ut utspringen under dagen (arkivbild).

om högst två anhöriga per elev, säger Jonas Baatz.

För att minimera smittriske­n har skolan vidtagit säkerhetså­tgärder. Man har bland annat gjort upp särskilda zoner avsett för parkering och mottagning av elever baserat på utbildning­sprogram.

– Planeringe­n av utspringet började i april. Vi har följt varenda riktlinje som vi kommit över. Jag känner mig trygg med vad skolan och mina elever har gjort, men vi har fått till oss signaler om att det kan komma en del människor. Därför har vi tagit höjd, skolperson­al kommer att finnas på parkeringa­r och liknande platser för att hänvisa anhöriga, säger Jonas Baatz.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden