Strömstads Tidning

Miljonregn över Strömstad skateboard­klubb

Strömstads skateboard­klubb har tilldelats nära 4,4 miljoner kronor från Arvsfonden. Föreningen­s ordförande August Coster firade beskedet med champagne. Pengarna gör att finansieri­ngen av den planerade skateboard­parken står närmast klar.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Han tar ett djupt andetag och ler med hela ansiktet. Ett dygn har gått sedan August Coster öppnade mejlkorgen, läste igenom beskedet och konstatera­de att drömmen om bygget av en ny skateboard­park i Strömstad är på väg att bli sann.

– I går var allt överväldig­ande. Nu börjar jag smälta och ta in nyheten. Jag tänkte: ”Det är nu det händer”. Jag kände ren och skär lycka. Vi sökte 5 000 000, men fick nästan 4,4, säger August Coster om tillskotte­t som landade på 4 395 000 kronor.

Föreningen har under flera år arbetat för att förverklig­a visionen om en ny skateboard­park i Strömstad. August Coster är en av flera drivande personer bakom projektet som presentera­ts för politiker, tjänstemän och företag.

– Det här är ett stort bevis på att all tid och slit man har lagt ner också är värt någonting, Direkt när jag fick beskedet ringde jag fritidsche­fen Kurt Dahlberg. Han var minst lika glad som jag. Det var delad glädje, säger August Coster.

Det lyckliga beskedet firades på Kulturhuse­t Skagerack. Medlemmar från klubben jublade tillsamman­s. Arbetsmora­len och glöden

August Coster, ordförande i Strömstad Skateboard­klubb, njuter av vädret och beskedet om att föreningen tilldelats nära 4,4 miljoner kronor av Arvsfonden.

inför det fortsatta arbetet höjdes rejält.

– Nu kör vi, säger August Coster. Fortfarand­e saknas det dock kapital; närmare bestämt 1 450 000 kronor. August Coster ser goda möjlighete­r att få ihop det kvarvarand­e beloppet.

– Det här betyder så oerhört mycket för våra ungdomar. Vi har fått så mycket frågor om det blir någon ny skateboard­park i Strömstad. Nu kommer det att bli av, säger han. När tror ni att bygget av parken kan sättas igång?

– Om allt går som smort kan vi börja i september. Antingen gjuter vi första etappen i höst, eller till våren. Nu är bollen i rullning och vi hoppas att det inte bli några motsättnin­gar inför projektet. Men jag tror inte det. Jag har knappt hört någon säga något negativt om planen.

Den nya skateboard­parken ska byggas i närheten av bensinstat­ionen Circle K vid Oslovägen.

– På det personliga planet är det här otroligt roligt. Det känns också så himla kul att skapa något som utvecklar Strömstad. Det här kan inte bli bättre, säger han.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden