Strömstads Tidning

Lyckad säsongsavs­lutning på Björneröds ridcenter

Ekipagen tog sig över hinder och nervositet. Säsongsavs­lutningen på Björneröds ridcenter blev en fullträff för såväl ryttare som ledare.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Ella Wogenius och Alva Larsson promenerar med hästarna efter kvällens hoppning i ridhuset. Bägge är nöjda med säsongsavs­lutningen. Passet leddes av bland andra tränaren Jan-Erik Johansson, och klubbens kassör Kerstin Karlsson. Som följd av coronapand­emin kan klubben inte arrangera tävlingar. Det blev i stället till att tänka ut ett nytt upplägg.

– Då vi inte kan anordna större tävlingar har vi valt att ha hopptävlin­g per lektionsgr­upp. Ryttarna rider som under en vanlig lektion, men vi har lagt in tävlingsmo­ment. Och när det i dag är avslutning får de även glass efteråt, säger Kerstin Karlsson.

Hindren för dagens grupp ligger på höjden 90 cm. Andra ryttare har också hoppat på 50, 60 och 70 cm.

– Jag tycker det har gått jättebra för alla, säger Kerstin Karlsson.

Ella Wogenius är mer än nöjd. Hon klappar om 20-åriga stoet

”Ryttarna rider som under en vanlig lektion, men vi har lagt in tävlingsmo­ment”, säger Kerstin Karlsson om upplägget för säsongsavs­lutningen på Björneröds ridcenter.

Matilda, som direkt efter hoppningen är uppe i varv.

– Det gick väldigt bra. Jag har ridit på Björneröd sedan jag var fyra år. Under sommaren ska jag bland annat hjälpa till med ridlägren på Björneröd. Jag har svårt att beskriva hur mycket det betyder för mig att få komma hit, säger hon med ett leende på läpparna.

Och lika glad är Alva Larsson med 13-åriga valacken Dancer.

– Jag kände mig väldigt avslappnad. Innan man kommer fram till varje hinder är det viktigt att vara lugn. I dag har jag hoppat på höjderna 70 och 80 cm, säger hon.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden