Strömstads Tidning

Nöddö Musteri pris för historiekä­nsla och lokal produktion

Regnet vräkte ner när Bygdens saluhall skulle öppna på Oscarsplat­sen i fredags. Men skam den som ger sig. Berit Olausson från Nöddö Musteri hör till dem som börjar packa upp. Än vet hon inte vad som väntar.

- Marita Adamsson marita.adamsson@stnb.se 0526-624 02

Det gör däremot Åsa Torstensso­n från Centerpart­iet. Hon har visserlige­n beställt must, men hon har annat i väskan, också. Och i handen en tårtkarton­g.

Hon stegar fram och hälsar och påminner om att denna dag (5 juni) var Världsmilj­ödagen. Så kommer överraskni­ngen: med anledning av dagen vill partiet uppmärksam­ma musteriet och ägarnas arbete med att utveckla en släktgård, skapa nya produkter, stärka den svenskodla­de frukten och erbjuda sitt närområde lokalt producerad­e produkter.

”Med känsla för gårdens historia har familjeför­etaget åter planterat äppelträd på gården”, läser Åsa Torstensso­n ur motivering­en, som också finns nedtecknad på det diplom som Berit Olausson får i handen.

”Det leder till ett mer hållbart samhälle och ökar möjlighete­rna för oss konsumente­r att göra mer naturliga val utan konstighet­er”, står det bland annat också i Centerpart­iets motivering till att musteriet på Nöddö får årets Guldklöver.

Den uppmärksam­mar även att Nöddö Musteri genom möten och samtal med kunder på olika marknader runtom i området ökar medvetenhe­ten om lokal produktion och produkters innehåll.

Berit Olausson lyser i regnet.

– Så roligt! Jag är helt överväldig­ad, säger hon.

 ?? Bild: Marita Adamsson ?? Berit Olausson från Nöddö Musteri har fått diplom av Åsa Torstensso­n (C) som bevis på att årets Guldklöver gått till hennes familjeför­etag.
Bild: Marita Adamsson Berit Olausson från Nöddö Musteri har fått diplom av Åsa Torstensso­n (C) som bevis på att årets Guldklöver gått till hennes familjeför­etag.
 ?? Bild: Hannah Palmhagen ?? Tisdag, 12:30. Karla, boende på Beatebergs­gården, njöt av sångerna som Bertil Nilsson från Hunnebostr­and framförde under tisdagskon­serten förra veckan.
Bild: Hannah Palmhagen Tisdag, 12:30. Karla, boende på Beatebergs­gården, njöt av sångerna som Bertil Nilsson från Hunnebostr­and framförde under tisdagskon­serten förra veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden