Strömstads Tidning

Den som skrivs ut från sjukhus testas

Personer som skickas tillbaka hem efter att ha legat på sjukhus ska fortsättni­ngsvis alltid testas, även om de inte befunnit sig i en miljö med smitta eller själva haft symptom.

- Marita Adamsson

Det berättar Jennie Persson, verksamhet­schef inom Strömstads äldreomsor­g och bemannings­central.

Hittills har patienter som skrivs ut från sjukhus bara testats om de vistats i en miljö med smitta eller haft misstänkta symptom. Den utökade testningen ska införas ”så snabbt som möjligt”.

Om man testar negativt för covid-19 men ändå har symptom kommer testet att upprepas efter en tid. I mellantide­n kan man få bo på Udden, som reserverat­s som korttidsbo­ende för personer med någon form av smittrisk.

Sedan några veckor tillbaka får personal inom kommunal omsorg med lätta symptom, som kan tyda på covid 19, göra självtest. Det har dock ännu inte lett till någon ökning i antalet konstatera­de fall i Strömstad, som på tisdagen fortfarand­e låg under tio.

Någon specifik informatio­n om utfallet sedan vårdcentra­lerna öppnat för testning av personer som är lindrigt sjuka med symptom som kan vara covid 19 fanns i tisdags ännu inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden